02 / 05 / 2024

İnanç Kabadayı: Batışehir projesine Araplar talip!

İnanç Kabadayı: Batışehir projesine Araplar talip!

İnşaat ve taahhüt alanında faaliyet gösteren Ege Yapı Group'un Kurucu Başkanı İnanç Kabadayı, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Suudi Arabistanlı firmaların kendileriyle görüştüğünü ve yılbaşına kadar bir iyi niyet anlaşması yapılabileceğini söyledi



Yabancı yatırımcı ile işbirliği yapmanın pazarlama alanını geliştirmek açısından faydalı olacağını ve yurtdışında bölgesel oyuncu olmak istediklerini de vurjgulayan Kabadayı, '2 farklı grupla görüşmelerimizde sona doğru yaklaştık. İstanbul şehir merkezinde ciddi ve ses getirecek projeleri gerçekleştirmek için hazırlıklarımıza başlıyoruz' dedi. Arapların yatırımlarını Türkiye'ye kaydırmayı planladığını vurgulayan Kabadayı şöyle konuştu: 'Bu sebeple bundan sonra Türkiye gayrimenkul sektörünün önü açık' diye konuştu. Avrupa'nın en büyük karma inşaat projesi Batışehir'i 800 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde hayata geçirecek olan Ege Yapı, projesinde yaklaşık 3 bin konut, rezidans, şehir oteli, alışveriş merkezleri, okul ve diğer birçok sosyal aktivite alanlarını yaşama geçiriyor.


ANKET SONUCU BELİRLEDİ

Projeyi tasarlarken 2 bin kişi üzerinde yapılan anket sonuçlarının değerlendirildiğini söyleyen Kabadayı, 'Biz bu anket ile tüketicilerin nasıl bir ev ve yaşam alanı istediğini araştırdık. Anketin en büyük amacı aile odaklı ve tüketicilerin tüm isteklerine cevap verebilecek bir proje oluşturmaktı' diye konuştu.

Ege Yapı Group ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi (EPP), zorlu bir ihale sürecinin ardından fiyatı 13 kat artırarak ihaleyi 1 milyar 325 milyon TL toplam hasılat ve 424 milyon TL kurum payı taahhüt ederek kazandı.

Projeyi 'geleceğin yaşam merkezi' olarak tanımlayan İnanç Kabadayı, '15 bin kişinin yaşayacağı, 24 saat hayatın devam edeceği dev bir proje gerçekleştiriyoruz. 2014 sonunda bitecek inşaatta 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Bu sayede sektörümüze ve ülke ekonomisine katkımız olacağı için mutluyuz' diye konuştu.

'Artık semt değil proje konuşuluyor'

Batışehir'de ramazan ayında başlayan önsatışlar, 20 Eylül'de sona erecek. 3 bin konutun 700'ünün şimdiden önsatışının tamamlandığı projede metrekare fiyatları 2500-2600 TL arasında değişiyor. Projenin lokasyonunun da önemli olduğunu vurgulayan Kabadayı 'Eskiden insanlar Kadıköy'de, Beşiktaş'ta oturuyorum gibi cümleler kurarlardı, şimdi ise hangi projede oturduğunu söylüyor, istanbul'un kentsel dönüşümünü ancak böyle projeler çözebilir' dedi.

'HAZIR ALTYAPI VARKEN'

İstanbul'un çeperinin dışında yeni uydukentler oluştuğunu ama bunun şehir merkezine doğru gelmesi gerektiğini vurgulayan Kabadayı 'şžehrin dışına taştıkça binlerce gereksiz altyapı yapmak zorunda kalıyorsunuz ama hazır altyapı varken yeniden inşa etmek lazım. İstanbul için kentsel dönüşüm olmazsa olmaz. Kamu özel sektör işbirliğini hızlandırmak lazım. O zaman kesinlikle kentsel dönüşüm hızlanacaktır' dedi.

Yelda Akgün / HABERTÜRK


Geri Dön