Otomobil

İnanılır gibi değil! Araç muayenesinden geçmek için yeni taktik ‘pes’ dedirtti!

Artan enflasyon ve döviz kurlarına bağlı olarak sürekli yükselen otomobil fiyatlarıyla birlikte yedek parçadaki fahiş artışlar da vatandaşı her geçen gün yeni taktikler bulmaya itiyor. İşte bunun son örneği. Aracını muayeneden geçirmek için arızalı parçayı satın alamayan vatandaş bakın ne yapıyor?..Hal böyle olunca da, yeni parça alamayan vatandaş, aracını muayeneden geçirmek için yeni bir yönteme başvurdu

Belki çok gündeme gelmiyor ancak artan otomobil fiyatlarının haricinde oto yedek parçalarında da daha önce hiç yaşanmamış fiyat artışları gerçekleşti. Hal böyle olunca da, yeni parça alamayan vatandaş, aracını muayeneden geçirmek için yeni bir yönteme başvurdu.

Buna göre, aracının muayene zamanı gelen ancak arızalı parçaları değiştirecek gücü olmayan vatandaş, tamircilerden yedek parça kiralamaya başladı.

Konuyla ilgili konuşan tamirci esnafı, artan fiyatlar nedeniyle müşterilerin sıfır yerine ikinci el parça sorduğunu ve *Eğer elinde muayeneyi geçirecek parça varsa takalım, sonra da çıkarız” şeklinde tekliflerde bulunduğunu anlattı.

Anka’ya konuşan ve 30 senedir oto tamirciliği mesleğini sürdüren Osmaniyeli Selçuk Hançer, “Vatandaşın aracının muayenesi geldiğinde bazı müşteriler, ‘elinde muayeneyi geçirecek parça varsa biz bunu takalım, sonra da geri çıkarırız’ diyor. Biz de bunun kirasını istiyoruz işin açığını bu söyleyeyim” diye konuştu.

“VATANDAŞ ARTIK İNSANLAR SIFIRINI ALAMIYOR”

Kendisinin 30 yıldır Osmaniye'de tamirci olduğunu ve bu işin baba mesleği olduğunu vurgulayan Hançer, şimdilerde esnaflığın da zorlaştığını vurguladı. Artık kira, elektrik ve su faturası gibi maliyetlerin ödenemeyecek düzeye yaklaştığını belirten Hançer, *Müşteri bana ikinci el araç parçası soruyor. Çünkü sıfırını alamıyor Adamın durumunu anlamak lazım” ifadelerini kullandı.

“ARACIN MUAYENESİ İÇİN PARÇA KİRALIYORUZ”

Hançer, yedek parça almakta zorlanan müşterilerin araçlarının muayenesini yaptırmak için parça kiraladığını belirterek şunları söyledi:

“Muayenesi gelen bazı müşteriler, “Eğer elinde parça varsa, muayeneyi geçirene kadar onu takalım, sonra çıkartırız” diyor. Biz de takıp bu parçanın kirasını istiyoruz. Anlattıklarım belki bazılarına yalan gibi gelebilir. Bazıları bunu farklı amaçlarla söylüyorum sanabilir ancak gerçekten yaptığımız şey bu. Müşterinin arabasının bazı malzemesi elimizde varsa, takıp gönderiyoruz, muayeneden geçiyor, geri geldiğinde söküyoruz.”