05 / 05 / 2024

İnci Ayakkabı: Büyükşehirlerde cadde eksiğimiz var!

İnci Ayakkabı: Büyükşehirlerde cadde eksiğimiz var!

İnci Ayakkabı Başkanı Kızıltaş, alışverişin gelişmesi açısından, özellikle büyükşehirlerde cadde kültürüne ihtiyaç olduğunu söyledi. İnci Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, AVM'ler, sektör ve şirketi hakkında güncel açıklamalar yaptı



Türkiye'de AVMlerin tümüyle bir sosyalleşme mekanı haline dönüştüğünü belirten Kızıltaş, "Büyükşehirlerde cadde gelişimi çok zayıf. Koca İstanbulda 10 tane cadde zor sayıyoruz ama Levente baktığınızda 14 AVM var" dedi. Belediyelerin bilerek veya bilmeyerek AVMleri bu hale dönüştürdüğünü vurgulayan Kızıltaş, bunun sakıncalarını şöyle anlattı:

Cirolar çok bölünüyor

"Pazar günleri de, gece geç saatlerde de açığız. Ama maalesef bu da ticarete ayrı bir ivme katıyor. Pazar günleri alışverişin en yoğun olduğu ikinci gün haline geldi. Bu nedenle özellikle kriz sonrası firmalar çok ciddi indirimlere girdi ama yavaş yavaş sektörler çıkıyor bu furyadan. Birbirine çok yakın AVM'lerde mağaza açarak ciroları paylaştırıyoruz."

Tasarım ihtiyacı arttı

Sektörde gelişen yeni tredlerle ilgili de bilgi veren Kızıltaş, organize firmaların büyümesiyle tasarım ihtiyacının arttığını vurguladı. "Tek silahın fiyat olduğu bir ortama giriyoruz" diyen Kızıltaş, "Bu yüzden tasarım ihtiyacı ortaya çıkıyor. Sektörümüzde güzel tasarımlara imza atan başarılı tasarımcılar var ama henüz çok başındayız. Tasarımcılarımız önce perakende mağazalarını, sonra dünyayı hedeflemeli" diye konuştu.

Mağazalaşmaya odaklanacağız

Firması hakkında da bilgi veren Murat Kızıltaş, 1994'ten beri koleksiyonların yüzde 15'ini kendilerinin ürettiğini, geri kalanını fason olarak ürettirdiklerini söyledi. 15 Kasım'dan itibaren tamamıyla fason üretime geçtiklerini kaydeden Kızıltaş, "Daha çok koleksiyona, tasarıma ve mağazalaşmaya odaklanacağız. Dünyada da zaten pek çok marka böyle yapıyor" dedi.

İran'la ilgileniyoruz

Yurtdışında 8 mağazaya ulaştıklarını belirten Kızıltaş, organize perakendenin gelişmediği bölgelere yoğunlaşacaklarını söyledi. Kızıltaş, "Irak'ta çalışmalarımız devam ediyor. İran pazarı ve Türk Cumhuriyetleri ile ilgileniyoruz" dedi. 2011'i 150 milyon lira ciro ile kapatacaklarını da ifade eden Kızıltaş, 2012 için anlaşmaları imzalanmış 28 mağaza kontratı olduğunu söyledi.

Zeynep Ceylan/BUGÜN


Geri Dön