04 / 05 / 2024

İndirim kampanyasına firma desteği

İndirim kampanyasına firma desteği

İndirim kampanyasına firma desteğiİşyerlerinde KDV indirimi ve tüm gayrimenkullerde tapu harcı indirimini öngören tedbir paketini firmalar kendi kampanyalarıyla destekliyor



Tapu harcı ve işyerlerinde KDV indirimi sektöre moral verdi. Bayramoğlu'nda Galatown'un satışını sürdüren Cer Yapı, 150 metrekarenin üzerindeki konutlardaki KDV indirimi dolayısıyla büyük başarı sağladığını açıkladı. Galatown satış müdürü Emre Araz "KDV indiriminin yanı sıra biz de indirim yaptık. Tüm dairelerde peşinde yüzde 30 indirim söz konusu. 200 metrekarenin üzerindeki büyük dairelerle ise peşin ödeme indirimini yüzde 40'a çıkardık. Liste fiyatı 330 bin lira olan dairemiz peşinde 198 bin liraya geliyor. KDV oranının da yüzde 18'den 8'e düşmesiyle büyük metrekareli daire alacaklar için bulunmaz bir fırsat sunuyoruz" dedi.

STOKLAR HIZLA ERİYOR

Ağaoğlu da, Ataşehir'deki My World'de uygulamaya başladığı "yüzde 1 peşin" kampanyasının ardından gelen yüzde 10 oranındaki KDV indirimiyle daire stoğunu hızla eritti. Satışa sunulan 624 daireden geriye 120 adet kaldı. Hükümet tarafından açıklanan ve 3 ay süreyle 150 metrekareden büyük dairelerde KDV oranının yüzde 8'e indirilmesini öngören karar neticesinde, Ağaoğlu'nun projelerinde yer alan büyük metrekareli dairelerde yüzde 10 oranında fiyat indirimi uygulanmaya başlandı. Kampanyanın başladığı günden bu yana Ataşehir'deki satış ofisine gelen toplam ziyaretçi sayısının 5 bin kişiyi bulduğu bildirildi. Dairelerin tamamının oturmaya hazır durumda bulunduğu My World'de, yüzde 30 oranındaki ara ödeme ise Ocak 2011 tarihine erteleniyor.

İşyeri sahibinin kaybı önlendi

Ekonomik krizden dolayı finansman ihtiyacını deposunu, fabrikasını satarak karşılamak durumunda kalan kişilerin düşen fiyattaki kaybı, indirimlerle karşılayabilir hale geldiğini belirten Remax Gayrimenkul Danışmanı Ulvi Kocailik şöyle konuştu: "İşyerlerinde fiyat yüksek olduğu için yapılan indirimler, çok yüksek rakamlara karşılık geliyor. 3 milyon dolarlık bir işyerinin tapu harcı için satıcı 45 bin lira gibi bir rakam ödeyecekken, bu miktar 15 bin liraya düşüyor. Aynı biçimde 540 bin lira tutarındaki yüzde 18 KDV yerine, KDV'nin yüzde 8'e inmesiyle bunun yarısı kadar vergi ödeyecek. Bu da çok önemli bir tasarruf demek."

Deniz manzaralı lüks daireler

Galatown Bayramoğlu'nda tümü deniz manzaralı dairelerden oluşuyor. 81 metrekare 1+1'den 236 metrekare 3+1'e kadar farklı tipte dairelerin bulunduğu proje eylülde sahiplerine teslim edilecek. Liste fiyatı 149 bin ile 340 bin arasında değişen projede, peşin alımın dışında 24 aya vade farksız taksit de yapılıyor.
Bugün


Geri Dön