Perakende

İndirim yansıdı: Ayçiçek yağı fiyatları dibe vurdu! Markete giden 3’er 5’er alıp götürüyor!

Ayçiçek yağı için fırsatçılara yönelik önlem alan hükümet gümrük vergisini sıfırladı ve sıfırlanan vergi etiket fiyatlarına yansıdı. İşte detaylar... Savaşın başlaması ile ihracatın durması, marketlerde fiyatların yükselmesine ve stokçuluğa sebep oldu ve ardından fiyatlar katlandı

Rusya-Ukrayna savaşının ardından dünyada yaşanan ayçiçeği yağı sıkıntısı, ülkemizde de etkili oldu. Savaşın başlaması ile ihracatın durması, marketlerde fiyatların yükselmesine ve stokçuluğa sebep oldu ve ardından fiyatlar katlandı. 5 litrelik ayçiçek yağının etiket fiyatı kısa bir süre içinde bazı internet sitelerinde ve marketlerde 200 lirayı aştı. Hükümet, attığı bir adım ile bu artışı durdurmak için düğmeye bastı.

Peki, Ayçiçek yağında indirim sonrası etiket fiyatı ne oldu? Ayçiçek yağı kaç TL? İşte ayçiçek yağı fiyatına ilişkin tüm detaylar...

AYÇİÇEĞİ YAĞINDA İNDİRİM

2023 yılına girmeden önce hükümet, ayçiçeği ürünlerinden alınan gümrük vergisini sıfırlamıştı. Bu durum kısa bir süre içinde etiketlere yansıdı ve fiyatlarda düşüş gözlemlendi. Marketler ise yapılan düzenleme sonrası etiketleri peş peşe değiştirdi. Tarım ve Kredi Kooperatifleri’nde olduğu gibi diğer marketlerde de şu an için yüzde 5 ila 10 arasında indirim bir indirim söz konusu.

5 LİTRELİK YAĞ 148,50 LİRAYA DÜŞTÜ

2023’ten önce ham ayçiçeği yağı ithalatına ton başına 250 dolar, ayçiçeği çekirdeğine ise yüzde 5 vergi oranında uygulanıyordu. Yapılan düzenlemeyle iki kalemde de gümrük vergisi sıfırlandı. Atılan bu adım raflardaki fiyatlara olumlu yansıdı. 67,50 liraya satılan 2 litrelik sıvı yağa yüzde 5 indirim oranında uygulandı. Yüzde 10'luk indirimle 5 litrelik sıvı yağ fiyatı ise 148,50 liraya düştü.

Fiyatların düşmesinden insanlar memnun fakat indirimin artması ve diğer ürünlere de yansıması beklentisi var.

Ayçiçek yağının fiyatını uygun bulduklarından 2 adet aldıklarını söyleyen bir kişi, "Fiyatların düşmesinden oldukça memnunuz. İnşallah diğer ürünlerde de aynı şekilde fiyatlarda düşüş görürüz" dedi. Bir başka kişi ise "Fiyatı güzel ancak biraz daha düşerse daha çok memnun oluruz" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki ay bu indirim oranının daha da artması ve indirimin şubat ayı itibarıyla yüzde 15 oranını bulması bekleniyor.

Nihayet indirim geliyor! Ayçiçek yağında yılın indirimi için tarih verildi! Ayçiçek yağı alacaklar o tarihi beklesin!

O market ayçiçek yağında öyle bir kampanya yaptı ki! Kampanyayı duyanların ağzı açık kaldı! Herkes 3’er 5’er aldı!