Ekonomi

İndirimlerin ardından akaryakıta yeni zam geldi! İşte 19 Mart benzin, motorin, LPG fiyat listesi...

Benzin, motorin, LPG ve mazot fiyatları bugün de gündemdeki yerini koruyor. Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarında peş peşe zam ve indirimler uygulandı. Arabası olanlar son dakika akaryakıt fiyatlarını araştırıyor. İşte 19 Mart 2022 akaryakıt fiyatları... Son günlerde nenzin, motorin, LPG ve mazot fiyatları zam ve indirimlerle sık sık gündeme geliyor

Araç sahipleri son dakika akaryakıt fiyatlarını merakla araştırıyor. Son günlerde nenzin, motorin, LPG ve mazot fiyatları zam ve indirimlerle sık sık gündeme geliyor. Arabası olanlar "19 Mart benzin, LPG, motorin ve mazot fiyatları ne kadar? Benzinin 1 litresi kaç lira?" sorularının cevabını araştırıyor.

Peki milyonlarca kişinin merak ettiği ve araç sahiplerinin de gün gün araştırdığı akaryakıt fiyatlarında son durum ne? 19 Mart 2022 benzin, motorin, LPG ve mazot fiyatları ne kadar oldu? İşte tüm ayrıntılar ve 19 Mart 2022 benzin, motorin, LPG ve mazot fiyat listesi...

 

Geçen günlerde brent petrolde yaşanan gerileme ile birlikte ardarda indirimler gündeme gelmişti. 

Petrol fiyatlarında 2 haftadaki en düşük seviye olarak belirlenen 100 dolar psikolojik bandının gerisine düşüldü. Yaşanan bu düşüşün ardından benzin ve motorin ilk sırada olacak şekilde akaryakıt fiyatlarında indirim yapılması öngörülüyordu. Önceki gün 2,38 Türk Lirası tutarındaki motorin indiriminin ardından, bugün hem motorin hem de benzin için yeni indirim haberleri duyuldu. 

BRENT PETROL 13,5 YILIN ZİRVESİNDEYDİ, SERT DÜŞTÜ

Serbest piyasada petrol fiyatlarının 133 dolardan yüzde 25'ten fazla değer kaybederek 100 dolar psikolojik bandını aşağı yönlü kırmasının ardından; 2 haftanın en düşük seviyesi olan 97,5 dolar kaydedildi. 

MOTORİNE YENİ ZAM

Motorine 19 Mart itibariyle 1. 96 kuruş zam geldi. Motorinin litre fiyatı, yaklaşık olarak megakent İstanbul'da 20,63 Türk Lirası'na yükselirken, bu fiyat başkent Ankara ve İzmir'de 20,74 Türk Lirası'na kadar ulaştı. 

Benzinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak megakent İstanbul'da 18,10 Türk Lirası, başkent Ankara'da 18,20 Türk Lirası, İzmir'de 18,22 Türk Lirası oldu.

Zamla beraber motorinde fiyat yükseliş oranı, son bir senede yüzde 192 olarak belirlenirken, senenin başından bu yana yüzde 68 olarak açıklandı.

YENİ İNDİRİM GELECEK Mİ?

Sabah'ta yer alan habere göre; akaryakıt fiyatlarında petrolle bağlantılı şekilde indirimlerin devam edeceği öngörülüyor. Sektör temsilcileri tarafından aktarılanlara göre, 17 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde benzin fiyatlarında 62 kuruş, motorinde 1 Türk Lirası indirim de yapılmıştı. Henüz yeni bir indirim haberi açıklanmadı. 

BENZİN VE MOTORİN İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE NE KADAR OLDU?

İstanbul'da yeni motorin fiyatı 19,66 Türk Lirası,
İstanbul'da yeni benzin fiyatı 18,71 Türk Lirası,
İstanbul'da yeni LPG fiyatı: 11,22 Türk lirası,

Ankara'da yeni motorin fiyatı 19,81 Türk Lirası,
Ankara'da yeni benzin fiyatı 18,81 Türk Lirası,
Ankara'da yeni LPG fiyatı: 11.23 Türk Lirası,

İzmir'de yeni motorin fiyatı 19,82 Türk Lirası,
İzmir'de yeni benzin fiyatı 18,83 Türk Lirası, 
İzmir'de yeni LPG fiyatı 11.03 oldu. 

EPDK tarafından toplantı yapılmış ve toplantının ardından akaryakıt fiyatklarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Açıklamada ""Dağıtıcı- bayi marjlarında formülasyona aykırı hareketlerin tespit edilmesi halinde tüketicilerin mağdur edilmesinin engellenmesi için EPDK’nın tavan fiyat uygulama yetkisi kanunen bulunmaktadır. Bugünkü toplantıda fiyat oluşumlarında bayi ve dağıtıcı oranlarına ilişkin son verileri de değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz; petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen satış fiyatlarında makul olmayan kar artışları tespit etmeleri halinde 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceğini hatırlatmıştır" denildi. 

Motorine büyük zam geldi! İşte yeni fiyatlar!

Döviz piyasası güne hareketli başladı! Euro/TL güç topluyor...

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

İstanbul'da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…