Yeni Şirketler

İnebolu'da belediye arsasının izinsiz kullanıldığı iddiası!

İnebolu belediyesi, İnebolu Tersanecilik AŞ'nin kendisine ait arsayı izinsiz kullandığını iddia etti

Kastamonu'nun İnebolu ilçe belediyesi, İnebolu Tersanecilik AŞ'nin kendisine ait arsayı izinsiz kullandığının mahkeme kararıyla kesinleşmesinin ardından, şirketin arsayı terk etmesi için Denizcilik Müsteşarlığına başvurdu.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyesi tarafından işletilirken eski Belediye Başkanı İdris Güleç tarafından bedelsiz olarak İnebolu Tersanecilik AŞ'ye kiraya verildiğini belirtti.

İnebolu Tersanecilik AŞ'nin liman sahasında kendisine verilen yerlerin dışında belediyeye ait arsa ve üzerindeki yapıyı izinsiz kullandığını belirleyerek mahkemeye başvurduklarını ifade eden Uzuner, şöyle konuştu:

"Mahkeme başvurumuzu halklı bularak İnebolu Tersanecilik AŞ'nin izinsiz kullandığı yerlerden çekilmesini istedi. Şirket, buna karşı belediyemize ait arsa ve üzerindeki yapıyı kullanmaya devam ediyor. Bunun üzerine durumu Denizcilik Müsteşarlığına bildirme gereği hissettik. Alternatif liman olarak limanımızı düşünecek yatırımcılar limanı incelemeye geldiklerinde gördükleri manzara karşısında başka bölgelerdeki limanlara yönelmek durumunda kalıyor. Bu durum ilçemiz ekonomisine ve belediye gelirlerine darbe vuruyor."

Denizcilik Müsteşarlığının girişimlerinin de sonuç vermemesi üzerine kolluk kuvvetleri yardımıyla mahkeme kararının uygulanmasını isteyeceklerini kaydeden Uzuner, "Bu arsa ilçemiz açısından oldukça önemli. Arsanın izinsiz kullanılması nedeniyle belediyemiz önemli bir kaynaktan mahrum kalıyor. Bütün mesele İnebolu'nun geleceğiyle ilgilidir. Devletin malına sahip çıkacağız, izinsiz kullanılmasına göz yummayacağız" dedi.
AA