İnegöl MYO öğrencileri mobilya üretecek!
İnegöl Meslek Yüksekokulu’nun Mobilya ve Dekorasyon Programı bir yandan geleceğin vasıflı mobilyacılarını yetiştirirken, bir yandan da bütün üniversitenin mobilya ihtiyacını karşılıyor.
İnegöl Meslek Yüksekokulu’nun Mobilya ve Dekorasyon Programı bir yandan geleceğin vasıflı mobilyacılarını yetiştirirken, bir yandan da bütün üniversitenin mobilya ihtiyacını karşılıyor. Meslekten gelen Program Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Kastan ile Öğretim Görevlisi Barış Çayır’ın koordinasyonunda teorik derslerin pratiğini de yapan öğrenciler, İnegöl Meslek Yüksekokulu’nun günümüz teknolojisi ile donatılmış atölyesinde Uludağ Üniversitesi’nin mobilya ve dekorasyon alanındaki bütün ihtiyaçlarını da karşılıyor. Gelen taleplere yetişmeye çalışan Mobilya ve Dekorasyon Programı, zaman zaman Harmancık MYO’daki Mobilya Programına fason iş bile yaptırıyor. Yaklaşık 1000 metrekare üretim ve 1000 metrekare de depolama alanına sahip uygulama atölyesinde modern tezgâhları ve makineleri kullanmayı öğrenen öğrenciler, mezun olduklarında yüzde 95 oranında mobilya ve dekorasyon sektöründe işe yerleşiyor. Sektördeki bir mobilya üreticisinin atölyesinden farkı olmayan uygulama atölyesinde ayrıca, CNC işlem merkezi sayesinde, tüm mobilyalar dünya standartlarının kabul gördüğü demonte çektirme elemanları ile hatasız olarak üretiliyor.
YILDA 1.5 MİLYON TL CİRO
Öğretim elemanları ve öğrenciler yaptıkları katkı oranında gelirden pay alırken, bu işten üniversite de kazançlı çıkıyor. Döner sermaye kapsamında elde edilen gelirler, makine ve teçhizat alımına, bilimsel araştırma projelerine ve hatta Hazine’ye belirli oranlarda dağıtılıyor. Üstelik üniversite, mobilyalarını kendi birimlerinde yarı yarıya daha ucuza ürettirmiş oluyor. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite bünyesinde bulunan 15 meslek yüksekokulunda öğrencilerin sektörlere ara eleman olarak yetiştirilirken uygulamanın içinde tecrübe kazanmalarını çok önemsiyor. Prof. Dr. Ulcay, tüm programlarda öğrencilerle öğretim görevlilerinin sektör elemanı gibi çalışarak işi pratikte öğrenmelerini ve bu sırada para da kazanarak harçlığını çıkarmalarını desteklediğini söyledi.
Milliyet