Kent Haberleri

İnegöl'de inşaat çalıştayı yapılacak!

İnegöl Kent Konseyi, ilçenin sosyal meseleleriyle ilgili projeler yapmaya devam ediyor. Kaldırım işgallerinin yasaklanmasında payı bulunan Kent Konseyi, bir başka önemli konu olan imar meselesine el attı

İnegöl Kent Konseyi, ilçenin sosyal meseleleriyle ilgili projeler yapmaya devam ediyor. Kaldırım işgallerinin yasaklanmasında payı bulunan Kent Konseyi, bir başka önemli konu olan imar meselesine el attı. İnegöl Mimarlar Odası Başkanı Özhan Özgür ve Mühendisler Odası Başkanı Meriç Kurt'un da içinde olduğu 12 kişilik grup, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl Kent Konseyinde bir araya geldi. Toplantıda, önümüzdeki ay yapılacak inşaat çalıştayı öncesi bazı önemli konular gündeme geldi. 


BİRÇOK KEZ ÇALIŞTAY DÜZENLEDİK
İlçede daha önce de birçok kez mobilya ve tarım çalıştayları yaptıkların hatırlatan Alinur Aktaş "Önümüzdeki ay ise inşaat çalıştayı yapmayı planlıyoruz. Gayemiz inşaat sektörünü ilmi ve ticari yönden daha da güçlendirmek ve var olan meseleleri birlikte çözmektir. Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerraha bu organizasyon için teşekkür ediyorum" dedi. 


ESTETİK MÜHENDİSLİK MÜTEAHHİTLİK 

Toplantıda, binalardaki estetiklik, mühendislik ve müteahhitlikteki sıkıntılar, bürokrasi ve kanunlardaki problemler tartışıldı. Altı ayda bir müteahhit, mimar ve mühendislerden oluşan bir ekip ile toplanma ve istişare etme kararı alındı. İnşaatçılar, önümüzdeki ay Almanya'da yapılacak inşaat fuarına Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı da davet etti. 



A Gazete