29 / 04 / 2024

ING Bank mortgage'de yüzde 25 büyüyecek

ING Bank mortgage'de yüzde 25 büyüyecek

ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Özgür Öztürk, 2010'da mortgage 'de yüzde 25 büyümeyi planladıklarını söyledi



ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Özgür Öztürk, "2009'a girerken, genel kanının aksine sektörün yüzde 10 civarında bir büyüme öngörmüştük. Büyüme yaklaşık yüzde 15 oranında gerçekleşiyor. Biz de 2009'u pazar payımızı büyüterek ve toplamda yüzde 23 büyüterek kapatıyoruz. 2010'da da pazar payımızı büyütmeyi sürdürmeyi planlıyoruz. Sektörün 2010'da yüzde 20 büyümesini bekliyoruz biz ise pazar payımızı yüzde 25 oranında artırmayı planlıyoruz" dedi.
2010'da faizlerin düşüş eğilimini sürdüreceğini kaydeden Öztürk, ekonominin büyüme rakamlarına bağlı olarak gelecek yılın son çeyreğinde genel faiz oranlarında düşüş eğilimini beklediğini kaydetti.
Pazar payını rakiplerine göre artırmada önemli stratejiler izlediklerini kaydeden Özgür Öztürk, "İlk işimiz tüketici odaklı çalışmak oldu. Internet ve call center'ı dahil ettik. Müşteriye internetten başvuru ve talep formu doldurttuk. 'Kolaybul' adlı ürünle, 3-4 basit soruyla 20'nin üzerinde üründen hangisinin tüketicilere yönelik olduğunu belirledik. Mortgagemetre ile aylık taksit ödeme gücüne göre hangi vadede tüketicinin ne kadarlık ev alabileceğini belirlemisinde yardımcı olduk. Sektörde ilk olma özelliği taşıyan bu ürünümüz çok beğenildi. Ayrıca e-eğitim ile uzaktan eğitim sistemiyle tüm satış ve pazarlama elemanlarımızı eğittik. Ayrıca emlakçılara özel önem verdik. Emlak odaları ve dernekleri ile birlikte çalışma yaptık. Tüm bunları yaptığımız için 2009'un ilk yarısında pazardaki 1 milyar TL'lik büyümenin yüzde 30'unu ING Bank gerçekleştirdi" dedi.
Türkiye'de ilk defa düşük enflasyon ortamında düşük faiz oranlarının geçerli olduğu bir dönem yaşandığında dikkat çeken Öztürk konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bunun konut sektörü için çok özel önemi var. Eğer Türkiye bunu kalıcı kılabilirse mortgage sektörünün önü açılmış olur. Bu ortamın alınacak makro tedbirlerle kalıcılığı sağlanırsa, vadelerin uzadığı, toplumun daha geniş kesimlerinin uygun şartlarda kredi olanaklarına kavuşabilir"
Rakamlarla ING Bank
2008 2009/III. çeyrek
Pazar Payı 4.13 4.53
Müşteri sayısı 38.800 43.650
Toplam bakiye/TL 1 milyar 550 milyon 1 milyar 786

Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön