04 / 05 / 2024

İngiliz inşaat malzemeleri şirketi Travis Perkins 2 bin kişiyi işten çıkaracak!

İngiliz inşaat malzemeleri şirketi Travis Perkins 2 bin kişiyi işten çıkaracak!

İnşaat malzemeleri perakendecisi Travis Perkins'in yaptığı açıklamada, toplam iş gücünün yüzde 9’unu oluşturan 2 bin kişinin işten çıkarılmasının planlandığı bildirildi.



İngiltere’nin en büyük inşaat malzemeleri şirketleri arasında yer alan Travis Perkins, 2 bin kişini işten çıkarılmasının planlandığı açıklandı.

Travis Perkins’in yaptığı açıklamada, toplam iş gücünün yüzde 9’unu oluşturan 2 bin kişinin işten çıkarılmasının planlandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan açıklamada, İngiltere’de görülen resesyonun bu sene ve gelecek sene boyunca inşaat malzemelerine olan talebi olumsuz yönde etkilemesinin beklendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Travis Perkins’in Üst Yöneticisi (CEO) Nick Roberts, “Son dönemde biraz iyileşen bir eğilim görsek de, işlerin bir süre daha koronavirüs salgını öncesindeki döneme dönmesini beklemiyoruz. Bunun sonucunda bazı çok zor kararları alabilmek için ve bazı mağazaların kapatılması için görüşmelere başladık.” ifadeleri yer aldı.

Travis Perkins çatısı altında Wickes, Toolstation  ve Tile Giant gibi farklı mağaza zincirleri mevcut.

Geçen hafta açıklanan resmi verilere göre, İngiliz ekonomisi nisan ayında aylık bazda yüzde 20,4 küçülerek, aylık kayıtların tutulmaya başlandığı 1997'den bu yana en sert daralmayı kaydetmişti.

İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) tahminlerine göre ise ülke son 300 senenin en derin krizine doğru ilerliyor.

Banka geçen ay yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülke ekonomisinde yılın ikinci çeyreğinde yüzde 25'e kadar daralmaya neden olmasının beklendiğini belirtilmişti. 

İngiltere Merkez Bankası’nın tahminlerine göre bu sene İngiliz ekonomisi yüzde 14 seviyesine kadar daralma gösterebilir.

 

İngiliz ekonomisi nisanda yüzde 20,4 daraldı!


Geri Dön