29 / 04 / 2024

İngilizler konut alımında nelerden şikayetçiler?

İngilizler konut alımında nelerden şikayetçiler?

İngilizlerin konut alımında, sağlık ve yollar ile ilgili yaşanan sıkıntılardan şikayetçi oldukları söylendi



İngiltere'nin  Ankara  Büyükelçisi David Reddaway, "Türkiye'ye gelen İngiliz turistler, Orta Doğu ve dünyada yaşanan gelişmelerden tedirginlik duymuyor, çoğunluğu mükemmel bir tatil geçiriyor" dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesini ziyaret eden Büyükelçi Reddaway, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti. Reddaway, ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Muğla ve ilçelerinin özellikle kendi vatandaşları için önemli bir tatil ülkesi olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, "son günlerde yaşanan gelişmelerden İngiliz turistlerin tedirginlik duyup duymadığı" sorusu üzerine Reddaway, yaşanan gelişmelerden İngiliz turistlerin tedirginlik duymadığını ifade etti. Reddaway, "İngiliz turistler özellikle tatil için Muğla ve ilçelerini tercih ediyor. Bunda en önemli etken, burada yaşan insanların hoşgörüsü ve coğrafyası. Ayrıca İngiliz turistler artık Bodrum'u yakından tanıyor ve çok seviyor" diye konuştu.

-"İNGİLİZLERİN TERCİHİ MARMARİS VE BODRUM"-
Türkiye'ye gelen iki milyon altı yüz bin İngiliz vatandaşından yaklaşık altı yüz bininin Bodrum ve çevresini tercih ettiğini kaydeden Reddaway, "İngiliz tur operatörleri de daha fazla turisti Türkiye'ye getirmek istiyor. Bunun için özellikle yerel yönetimlerin yeni faaliyet alanları açması, turizmi çeşitlendirmesi ve eksiklikleri gidermesi gerekiyor. Birçok İngiliz, Bodrum'dan ev almak ve burada yaşamak istiyor. Ben bir Tarihçiyim. Bodrum Kalesi, antik tiyatrosu, tarihi kalıntıları ve eşsiz manzarasıyla muhteşem bir kent" dedi.

Büyükelçi Reddaway, İngilizlerin genellikle konut alımında, sağlık ve yollar ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve iş yerlerine müşteri çekebilmek için yapılan olumsuz davranışlardan şikayetçi olduklarını sözlerine ekledi.

-BODRUM BELEDİYE BAŞKANI-
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, şöyle "Hedefimiz, turizmi bölgemizde on iki aya yaymak. Bunun için 'Kentsel Değişiklik Projesi'ni hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bodrum'un kışın da çok güzel olduğunu insanlara göstermek istiyoruz. Özellikle sizlerden destek bekliyoruz. Eğer Türk Hava Yolları ve İngiliz Hava Yollarının Bodrum'a kış sezonunda da haftada iki defa iniş yapmasını sağlayabilirsek Bodrum'un tüm güzelliklerini ve her mevsim ayrı bir güzellikte olduğunu tanıtabiliriz" diye ifade etti.

Kocadan, hizmet yenilemelerini yaparken hiçbir turizmciye zarar vermeden yerine getirdiklerini anlatarak, şunları söyledi:
"Bodrum'a en fazla gelen İngiliz misafirleri en iyi şekilde karşılamak ve ağırlamak görevimiz. Türkiye'nin dünyaya açılan iki kapısı var. Birincisi İstanbul, ikincisi Bodrum. Bunda da en büyük pay bölgemizi ziyaret eden İngiliz turistlerin. Yaptığımız çalışmalar ve fuarlar sayesinde bölgemize gelen İngiliz turist sayısında yüzde 30 artış bekliyoruz. Bodrum 1983 yılından sonra turizmde bir atılım yaşadıysa bunu İngiliz turistlere borçluyuz."

Ziyarette, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Büyükelçisi David Reddaway'a kahve fincan takımı hediye etti.
AA


Geri Dön