Ekonomi

İngiltere 10 yıllık çip tedarikini güvence altına aldı!

İngiltere, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzereyken 1 milyar sterlin çip yatırım planını açıkladı. İşte detaylar!İngiliz hükümetinin bu çip stratejisi, Başbakan Rishi Sunak'ın G7 Liderler Zirvesi'ne katılmaya ramak kala Japonya'da bulunduğu sırada açıklandı

İngiltere Hükümeti, 10 sonraki çip tedarikini güvence altına almayı istediği için  yapacağı 1 milyar sterlin yatırım stratejisini duyurdu. İngiliz hükümetinin bu çip stratejisi, Başbakan Rishi Sunak'ın G7 Liderler Zirvesi'ne katılmaya ramak kala Japonya'da bulunduğu sırada açıklandı.

İşte ayrıntılar…

Bu konu hakkında İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, ülke Ulusal Yarı İletken Stratejisi ile çip tedarikini iki kat arttırırken, bu alandaki tasarım ve araştırma çalışmalarını da artırmayı amaçlıyor.

Hükümetin küresel bir bilim ile teknoloji süper gücü olma amacını gerçekleştirmede önemli bir adım olarak görülen plan çerçevesinde, çip altyapısına erişimi iyileştirmek için daha fazla AR-GE faaliyeti yapabilmek ve uluslararası iş birliklerini kolay bir hala getirmek amacıyla gelecek 10 yılda 1 milyar sterlin yatırım hedefliyor. Bu yatırımın 200 milyon sterlinlik kısmının 2023 ile 2025 döneminde hayata geçirileceği öngörülüyor.

G7 Liderler Zirvesi öncesinde İngiltere ve Japonya, AR-GE çalışmaları ve tedariki artırmak amacıyla iş birliği taahhüdünde bulundu.