03 / 05 / 2024

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.



Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Building Societies Association tarafından hazırlanan rapora göre, İngiltere'de ilk defa konut sahibi olacakların karşılaştığı en büyük zorluğun ekonomik koşullar olduğu kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yeni bir konut sahibi olmak için ortalamanın üzerinde iki gelire sahip olunması gerektiği ya da aile yardımına ihtiyaç duyulduğu bildirilen söz konusu raporda, aile yardımı almayan, bekar ya da düşük gelirlilerin konut sahibi olmasının çok zor olduğu kaydedildi.

Söz konusu raporda, talep edilmiş olan yüksek depozit miktarının dışında faiz oranlarının yüksekliği sebebiyle ilk defa konut sahibi olacak olanların son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

İngiltere de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Bozulan gayrimenkul piyasasında yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekilen raporda, son 20 senedir gençlerin konut sahibi olma oranının düşüşte olduğu kaydedildi.

Building Societies Association Mortgage ve Konut Politikası Birimi Başkanı Paul Broadhead, söz konusu rapor ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede  "İlk defa konut sahibi olma koşulları, en az son 70 senenin en pahalı seviyelerinde İlk defa konut sahibi olacaklar için düzgün işleyen bir konut piyasası gerekli ve piyasa için radikal değişikliklere ihtiyaç duyuluyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasındaki mevcut yüksek fiyat-gelir koşulları, konut sahibi olmak isteyenlere yardımcı olmuyor." şeklinde konuştu. 

KONUT FİYATLARI TARİHİ SEVİYELERE YAKLAŞTI

Online emlak portalı Rightmove tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de konut fiyatları, aylık yüzde 1,1 ya da 4.207 pound artış göstererek, 372.324 GBP'ye yükseldi. Daha büyük konutların satış fiyatları 2024 yılının Nisan ayında ortalama Birleşik Krallık emlak fiyatlarını rekor seviyelere yaklaştırdı ve yıllık oranı son bir senenin de en yüksek seviyesine çıkardı.

Yazlıklarda haftalık kira bedelleri 15 bin TL'den başlıyor! İşte en gözde tatil yerlerindeki rakamlar! 

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Bankalar tek tek açıkladı! 1.1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? 


Geri Dön