28 / 04 / 2024

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 0,2 oranında yükseldi

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 0,2 oranında yükseldi

İngiltere’de konut fiyatları bu yılın kasım ayında yüzde 0,2 artarak yükseldi. Konut finansman kuruluşu Nationwide’dan yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının bu yılın kasım ayında aylık bazda yüzde 0, 2 artış yaptığı belirtildi. İşte haberin detayları...



İngiltere'de ekonomistlerin beklentisi konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,4 değer kaybetmesi yönünde seyrediyordu. Nationwide açıklamasında, ülkede konut fiyatlarının bu yılın kasım ayı itibarıyla yıllık bazda ise yüzde 2 düştüğü belirtildi. 

Yapılan açıklama kapsamında, ülkede ortalama bir konutun rakamının  bu senenin  kasım ayında yaklaşık 258 bin 557 bin sterlin seviyesinde olduğu açıklandı. Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Nationwide Baş Ekonomisti Robert Gardner, İngiltere Merkez Bankasının (BoE) faiz politikasına ilişkin beklentilerde son dönemde yaşanan değişimin konut fiyatları üzerinde de etkili olduğunu kaydetti.

Gardner, “Ağustos ortasında yatırımcılar İngiltere Merkez Bankasının faiz oranlarını yüzde 6 civarında zirve seviyeye çıkarmasını ve sonrasında gelecek beş yıl içinde sadece ılımlı bir şekilde yüzde 4 civarına indirmesini bekliyordu.” ifadesine yer verdi.

Son dönemde bu beklenti sürecinin değiştiğini kaydeden  Gardner, “Kasım ayının sonuna gelindiğinde bu durum, oranların da yüzde 5,25 ile şu anda zirveye geldiği ve önümüzdeki senelerde yüzde 3,5 civarına azalacağı yönünde bir beklentiye dönüştü.” diye belirtildi.

İNGİLTERE'DE EV ALARAK OTURMA İZNİ ALINIR MI?

İngiltere'de konut alan Türk sayısı 180 bini geçti. Herhangi bir başka bir ticaret bu şirketler üzerinden yapılamıyor. İngiltere'ye emlak yatırımı yaptığı için hiçbir yatırımcı oturum izni, vatandaşlık ya da vize ayrıcalığı alamıyor.

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 0,2 oranında yükseldi

İNGİLTERE'DE YAŞAMAK İÇİN NE GEREKLİ 

Birleşik Krallık'a gitmek için bir aile üyesi ile  6 aydan daha uzun süre ile yaşamak isterseniz İngiltere oturum izni almanız gerekmektedir. Oturum iznine başvurabilmeniz için birlikte yaşayacağınız aile üyelerinin; Eş veya partner. Nişanlı veya evlilik teklif edilmiş olması gerekmektedir.

İNGİLTERE'DE KALMAK İÇİN NE YAPILMALI?

İngiltere 'de kalmka için, evlilik, eğitimi, aile birleşim, iş gibi nedenden dolayı İngiltere oturma izni alabilirsiniz. Beş  yıl geçici olarak İngiltere de oturan kişi, 5 yılın sonunda uzun süre İngiltere oturma izni alabilir. İngiltere oturma izni başvurusunda bulunacak olan kişinin İngiltere dil yeterliliği göstermesi de  gerekmektedir.

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

İngiltere'de 6 aydır süren konut fiyatlarındaki düşüş sonra erdi!


Geri Dön