Dış Piyasalar

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 0,9 yükseldi!

İngiltere’de konut fiyatları, ülkede yaşanan ekonomik belirsizlikler ve piyasa gerilimlerine rağmen Ekim ayında yükseliş gösterdi.Şirket tarafından yapılan açıklamada ülkede son dönemde yaşanan ekonomik belirsizliklerin ve gerilimlerin etkisiyle konut kredi faizlerinin arttığı, ev sahibi olmak isteyenlerin satış anlaşmalarını bir an önce tamamlamak istediği belirtildi

İngiliz emlak şirketi Rightmove yaptığı açıklamada, ülkede konut fiyatlarının Ekim ayında yüzde 0,9 arttığı, ortalama konut fiyatlarının 371 bin 158 sterline yükseldiği bildirildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada ülkede son dönemde yaşanan ekonomik belirsizliklerin ve gerilimlerin etkisiyle konut kredi faizlerinin arttığı, ev sahibi olmak isteyenlerin satış anlaşmalarını bir an önce tamamlamak istediği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, ülkede ilk defa konut sahibi olanların bu ayın ilk iki haftasında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 azaldığı belirtildi.

EYLÜL'DE YÜZDE 8,7'LİK ARTIŞ

İngiltere'deki Eylül ayı konut satışları ile ilgili verilen bilgilere göre, Eylül ayında satıcıların talep ettikleri konut fiyatları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,7 artmıştı. Yine verilen detaylara göre, Ağustos ayında istenen fiyatlar geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,2 artış göstermişti.

Resmi olarak açıklanana Rightmove verilerine göre Eylül ayında ortalama konut fiyatı 367 bin 760 GBP oldu.

Yine verilen resmi detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınının başladığı 2020 yılının Mart ayından bu yana yüzde 20'den çok artış gösterdi.

Rightmove'dan Tim Bannister geçtiğimiz ay konuyla ilgili olarak yaptığı son dakika değerlendirmesinde Maliye Bakanı Kwarten'in yaptığı açıklamada konut alıcıları için damga vergisinin kaldırılacağını belirtmesinin konut piyasasında talebi canlandırmasının büyük olasılık olduğunu kaydetti.

Peki ülkede Ağustos ayında konut fiyatları arttı mı yoksa azaldı mı? İşte Emlak platformu Rightmove tarafından açıklananan Ağustoa ayı rakamları..

Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, Emlak platformu Rightmove, İngiltere’de konut fiyatlarının 2022 yılının ağustos ayında yüzde 1,3 değer kaybettiğini ve ortalama 365 bin 173 sterlin seviyesine gerilediğini bildirdi.

 

İngiltere’de enflasyon kriz yarattı! 40 yılın zirvesini gördü!

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!

İngiltere ekonomisi küçülmeye gidiyor! Veriler şoke etti!

Sterlinin dibe vurması ile İngiltere harekete geçti! Vergi paketi geri çekildi! Son dakika sterlin kuru