Ulaşım

İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için 2.3 milyar dolarlık kredi!

İngiltere tarafından Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'na kredi desteği müjdesi verildi ve 2.3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu.  3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu

İngiltere tarafından Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'na kredi desteği müjdesi verildi ve 2.3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda İngiltere tarafından sağlanacak olan kredi, ülkenin altyapı alanında bugüne kadar sağladığı en büyük kredi olarak ön plana çıkıyor.

İngiltere Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki kredi desteği için neler söylediler? İşte o açıklamalar ve kredi desteğinin detayları...
 

COP26 iklim zirvesinin ev sahibi olan İngiltere'de Ticaret Bakanlığı'nca gece saatlerinde konuyla ilgili açıklama yapıldı. Gerçekleştirilen açıklama kapsamında ihracat kredisi kurumu UKEF, 503 kilometre uzunluğa sahip olan Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için 2.1 milyar Euro'luk (2.3 milyar dolar) kredi desteği sunacağı belirtildi.

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!