Ekonomi

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!

İngiltere'nin 10 senelik tahvil faizi artan jeopolitik riskler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve para politikalarına dönük belirsizliklerle 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye erişti. İngiltere'de dün dört günlük artış eğilimini bitiren tahvil faizleri, bugün ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (ÜFE) yükselişin beklentileri geçmesi ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) daha önce açıkladığı gibi tahvil alım programını 14 Ekim'de bitireceği haberleri sonrası yeniden artışa geçerek yüzde 4,64'le 14 senenin zirvesini gördü

Dünya genelindeki enflasyon baskısı ve resesyon ikilemi varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

İngiltere'de dün dört günlük artış eğilimini bitiren tahvil faizleri, bugün ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (ÜFE) yükselişin beklentileri geçmesi ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) daha önce açıkladığı gibi tahvil alım programını 14 Ekim'de bitireceği haberleri sonrası yeniden artışa geçerek yüzde 4,64'le 14 senenin zirvesini gördü.

İngiltere'nin 5 senelik tahvil faizi de yüzde 4,60 seviyesine yükselirken, kısa vadeli tahvillerde düşüş eğilimi ilgi çekiyor.

Ülkede 2 senelik tahvil faizi bugün 17 baz puan düşüşle yüzde 4,29'dan 4,12'ye ve 1 yıllık tahvil faizi de 18 baz puan azalışla yüzde 3,88'den 3,7'ye kadar düştü.

BoE'nin, dün günlük tahvil alım programını enflasyona endeksli tahvilleri de kapsayacak şekilde genişletmesinin ardından faizler gerilemişti.

ALMANYA'NIN 10 SENELİK TAHVİL FAİZİ 2011'DEN BERİ GÖRDÜĞÜ EN YÜKSEK SEVİYEDE!

Almanya'nın 10 senelik tahvil faizi yüzde 2,43 ile 2011 senesinden bu yana, İtalya'nın uzun vadeli gösterge tahvilinin faizi de yüzde 4,89 ile 2013'ten beri görülen zirvesine yakın seyrediyor.

Analistler, ABD'de açıklanan ÜFE verilerinin yanı sıra artan jeopolitik riskler, ekonomik aktivite ile ilgili endişeler ve para politikalarına yönelik belirsizliklerle tahvil piyasasında satış baskısının arttığını açıkladı.

Bugün açıklanan verilere göre İngiliz ekonomisi ağustosta aylık bazda yüzde 0,3 küçülürken, sanayi üretimi ise aynı dönemde yüzde 1,8 azalarak beklentilerin altında kaldı.

Yarın ABD'de paylaşılacak enflasyon verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını aktaran analistler, bu akşam yayımlanacak ABD Merkez Bankası'nın toplantı tutanaklarının da yatırımcıların odağında yer aldığını belirtti.

Fed toplantı tutanakları açıklandı piyasaları etkileyecek 3 önemli gelişme
Gram altın yarın bu kadar olacak! Analistler şimdi açıkladı! Acele edin!
12 Ekim evde bakım maaşı yattı mı? İşte 12 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!
Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan euroyu güçlendirecek açıklama