Sektörel

Innovia 4 mağdurlarından suç duyurusu çağrısı!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz yıl durdurdu. Innovia 4 mağdurları projeyle ilgili olarak suç duyurusu çağrısı yaptı.

İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz yıl durdurmuştu. 

Geçtiğimiz aylarda Saraçhane'de ve proje şantiyesinde toplanarak protesto gösterileri gerçekleştiren konut mağdurları evlerine bir an önce kavuşmak istiyor. 

Bazı Innovia 4 mağdurlarından Ukra City mağdurları gibi dernek kurma önerisi gelirken, bazı mağdurlar ise dava açıp evlerini almanın peşine düştü. 2011 yılında inşaatına başlanan ve 5 bin vatandaşın etkilendiği Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi hiç bir eylem yapmayan mağdurlara da suç duyurusunda bulunmaları konusunda çağrı yaptı. Innovia 4 projesi mağdurlarının şimdilik ne yapacağı merak konusu...

Projedeki son gelişmelerle ilgili olarak konuştuğumuz Innovia 4 mağduru Özlem Hanelçi, "Şu an yapılan suç duyuruları neticesiyle savcılık inşaatın incelenmesiyle ilgili bilirkişi atadı." dedi.

Neler olmuştu?
 

İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'ta inşa ettiği Innovia 4 projesini 2018'in Eylül ayında durdurdu. 

Toplam 5 bin mağdurun bulunduğu Innovia 4 projesiyle ilgili bir konuşan Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildiğini, son 6 bin konutun da teslim edileceğini açıklamıştı.

İnşaatı 2011'de başlayan ve 2013 yılında taahhüdü gerçekleşmeyerek 8 yıldır teslim edilemeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 mağdurları evlerine bir an önce kavuşmak istiyor.

Engin Yeşil'den Innovia 4 açıklaması!

Konut mağdurlarının gözü TBMM'de!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com