Sektörel

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem kararı! Her Pazartesi ve Perşembe Yeşil Plaza önünde toplanacaklar!

Parasını ödedikleri konutların teslim edilmemesi nedeniyle yıllardır adalet arayan İnnovia 4 mağdurları yeni eylem kararı aldı. İşte detaylar...Geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki Yeşil Holding önünde bir basın açıklaması yapan mağdurlar her Pazartesi ve Perşembe Yeşil Plaza önünde toplanacak

Parasını ödedikleri konutların teslim edilmemesi nedeniyle yıllardır adalet arayan İnnovia 4 mağdurları yeni eylem kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki Yeşil Holding önünde bir basın açıklaması yapan mağdurlar her Pazartesi ve Perşembe Yeşil Plaza önünde toplanacak.

Konut mağduriyetleriyle sık sık gündeme gelen Esenyurt’ta 2015 yılında bitirilmesi beklenen Innovia 4 projesinde konut alanlara  evleri teslim edilmemiş, 2018'de de inşaat durmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Yeşil Holding binası önünde bir basın açıklaması yapan mağdurlar seslerini yetkililere duyurmaya çalışarak, taleplerini dile getirmişti.

Sözleşmelerde 2011 yılında başlayan inşaatın 2013 yılında tamamlanacağının bildirilmesine rağmen dönemin Esenyurt Belediyesi ile ilgili sorunlar nedeniyle teslimler 2015 yılına ertelenmişti.

İnşaat adeta yılan hikayesine dönen proje için yeni bir eylem kararı alan mağdurlar her Pazartesi ve Perşembe Yeşil Plaza önünde toplanacak.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden sonra, bir de deprem korkusu yaşayan mağdurlar bir an önce evlerine kavuşmak istiyor. 

Innovia 4 mağdurlarının talepleri şu şekilde:

-Alınterimizi istiyoruz.
-Acil çözüm istiyoruz.
-İnşaat baronlarına gereken cezanın verilmesini istiyoruz.
-Devletin bizlere sahip çıkmasını istiyoruz.
-Çocuklarımızın hayallerini çaldılar geri istiyoruz.
-Ruhsat izni alan inşaat geri başlasın istiyoruz.
-Evlerimizi İstiyoruz.

Innovia 4 Mağdurları olarak her Perşembe ve her Pazar Eylemde olduklarını belirten vatandaşlar,  "Eşimiz, dostumuz, çocuklarımız ile birlikte, el ele, omuz omuza mücadele edeceğiz." dedi.

Herkesi bu dayanışmaya destek olmaya davet eden mağdurlar eylem günlerini ve saatlerini de duyurdu. 

Söz konusu eylemler her perşembe saat 15:00'te, her pazar saat 13:00'te  Yeşil Plaza önünde gerçekleştirilecek.

Proje mahkemelik olmuştu

Şubat ayının son günlerinde Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklamada, Innovia 4 projesinde, kat irtifakının kurulması için gerekli tüm işlemlerin tamamlandığı, arsa malikleri ve yetkilendirdikleri vekilleri tarafından kat irtifakı kurulumu için imzaların tamamlanmasının beklendiği açıklanmıştı.

Ancak proje kapsamında kat irtifakı kurulması aşamasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Yeşil GYO tarafından, Innovia-4 projesi kapsamında arsa maliklerinin bir bölümününn kat irtifakının kurulumu için vekaletname verdiği, bir kısmının da tapu müdürlüğüne bizzat giderek imza işlemlerini tamamladığı bildirildi.

Şirket tarafından yollanan ihtarnameyle tanınan sürenin dolmuş olmasına karşın vekaletname vermeyi reddeden veya  imza işlerini tamamlamayan arsa maliklerine karşı Büyükçekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2023/184 Esas sayılı dosya numarası ile dava açıldığı ifade edildi

Innovia 4'te sular durulmuyor! Proje yine mahkemede! 

Yeşil GYO'dan son dakika Innovia 4 açıklaması: İnşaat neden başlamıyor?

Innovia 4 projesinin inşaatı yeniden başlıyor! Dev proje için imzalar atıldı!