Genel

Innovia'da banka kredisiz 60 ay yüzde 0 faiz!

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, şirketin kısa, orta vadeli planları ve gayrimenkul sektörünün 2012 yılında nasıl bir seyir izleyeceği hakkında konuştu

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, şirketin kısa-orta vadeli planlan ve gayrimenkul sektörünün 2012 yılında nasıl bir seyir izleyeceği hakkında konuştu. 14 bin konutluk Innovia projesinin 4'üncü etabın satışına devam ettiklerini belirten Yeşil, Türkiye'ye Villa kent'ler kurma projeleri için de ilk adımı gelecek yıl atacaklarını açıkladı. Bunun dışında yeni bir projenin daha gündemlerinde olduğunu söyleyen Yeşil'in gayrimenkul sektörüne yönelik beklentisi ise daha temkinli bir dönem şeklinde oldu.Yeşil, diğer öngörülerini ise, yeşil binaların ağırlık kazanması, marka kentlerin kurulmaya başlaması, daire ölçeklerinin değişmesi ve nüfusun farklı yerlere kayması şeklinde ifade etti.

Büyük kentlere eko villalar
Şu anda 3 bin 452 konutluk Innovia 3'ün inşaatının devam ettiğini belirten Engin Yeşil, 4 bin 750 dairelik 4'üncü etap için de faaliyetlere devam ettiklerini kaydederek, 2012 için son derece önemsedikleri projeye dikkat çekti.

İzmit Körfez'de gerçekleştirecekleri projenin 383 villadan oluşacağını ifade eden Yeşil, Boran Ekinci ve Hakan Dolakay Mimarlık Ofisi ile çalıştıkları projenin iki katlı bağımsız villalardan oluştuğunu söyledi. 'Innovia Eko Village' olarak isimlendirdikleri proje için İzmit Körfez'in ilk adım olacağını belirten Yeşil, "öne çıkan diğer büyük kentlerde de projeleri gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladık" diye konuştu.
 
3 yılda ilk 3 GYO hedefi
Yeni projeler dışındaki hedefleri hakkında da konuşan Engin Yeşil, Aralık 2010'da Yeşil Yapı ve Y&Y Gayrimenkul'ü birleştirerek kurdukları Yeşil GYO'nun ortaya koyduğu performansa dikkat çekti. Yeşil, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansıyla kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan Saha Kurumsal Yönetim'in 2010 yılında Yeşil GYO için 8.27 olarak belirlediği kurumsal yönetim derecelendirme notunu yeni derecelendirme döneminde 8.56'ya yükselttiğini vurguladı. Böylece Yeşil GYO'nun GYO'lar arasında ilk kurumsal derecelendirme yaptıran şirket olarak da öne çıktığının altını çizen Yeşil, şu anda faaliyet gösteren 23 GYO arasında 6'ncı sıraya yükselen şirketle ilgili hedeflerini, "Önümüzdeki üç yıl içinde ilk üç isim arasına girmeyi hedefliyoruz" sözleriyle anlattı.

Dönüşüm çalışmaları hızlanır
Diğer yandan, sektörün gündemindeki konulardan biri olarak kentsel dönüşümü gösteren Engin Yeşil, inşaat sektörünün hızla gelişmesi ve kentleşme sürecinin getirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda sektörün en önemli konulan arasında yer alan kentsel dönüşüm açısından 2012 yılının son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Yeşil, şöyle devam etti: "Yeni oluşturulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründe çok önemli işlevleri olacak. Bakanlığın attığı somut adımlan daha çok göreceğiz. Ülkemizde kentsel dönüşüm, deprem önlem uygulamaları, imar transferleri, imar haklarının menkulleştirilmesi, Mütekabiliyet Yasası gibi enstrümanların oluşturulması için çalışmalar yapılıyor. Bunlarla ilgili çalışmalarınn 2012 yılında daha da hızlanacağı görüşündeyiz."

Yatırımlar sürer nüfus farklı yerlere kayar

 Yeşil, 2012 ile ilgili öngörülerini de paylaştı. 2011'de olduğu gibi gelecek yıl da iç talepteki güçlü yapının devam edeceğini belirten Yeşil, ancak 2012yi sektörün daha temkinli hareket edeceği bir dönem olarak nitelendirdi. Bu durumun ana nedenleri olarak Avrupa ve dünyadaki kriz beklentisini gösteren Engin Yeşil, sektörle ilgili kısa ve orta vadeli beklentilerini şu sözlerle özetledi:

Talep çizgisi 2011 yılındakinden çok f arklılaşmayacak.
Gayrimenkul yatırımlarındaki süreklilik korunacak.
Sektördeki kurumsallaşmanın artması halinde yabancı yatırımların sayısı da artacak.
Ticari gayrimenkul sektöründe canlanma ve kiralama taleplerindeki artış sürecek. Gayrimenkul sektöründe marka kentler kurulmaya başlayacak.
Sürdürülebilir kentlerin oluşturulması için yeşil binalar ağırlık kazanacak.
Nüfus farklı yerlere kayacak.
Daire büyüklükleri değişecek.

İstanbul İçinde gerçek bir ket kurduk, sıra diğer şehirlerde
2010 Aralık tarihinde Yeşil Yapı ve Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. birleşmesi ile ortaya çıkan Yeşil GYO Türkiye'nin özel sektörde gerçekleşen en büyük projesi INNOVlA'yı portföyüne alarak bu dev projeyi halka mal etti.

Geride bıraktığı süreç içinde kaliteden ödün vermeden, müşteri memnuniyetini sürekli ön planda tutan Yeşil GYO'nun en önemli projelerinden biri de 14 bin konutluk sayısıyla Türkiye'nin özel sektörde gerçekleştirilen en büyük projesi olma özelliğini taşıyan Innovia oldu.

Yeşil GYO'nun tek ilki bu olmadı, bu projeyle birlikte pek çok ilki gerçekleştirdi ve sektöre öncü oldu. Şimdi yeni bir proje hazırlanıyor, önce İzmit Körfez'e kent kuracak. Innovia'da olduğu gibi' lüks ulaşılabilir olsun' stratejisiyle harekete  geçecek. Sonra, bu villa kentler, Türkiye'nin diğer şehirlerine yayılacak. Yeşil GYO'nun kendisinden bugüne kadar yaptıkları ve yapacakları

YENİ PROJELERİMİZ VE HEDEFLERİMİZ
Şu anda Innovia 3. Etap'ın inşaatı devam ediyor.  4'üncü etabın çalışmalarına ise hızla devam ediyoruz. Ancak, 2012 bizim için önemli bir projeye daha sahne olacak. Türkiye'nin her yerine kurmayı planladığımız "villa kentler"in ilk temelini atacağız. Bunun dışında bir başka projemiz daha olacak. Yeşil GYO birleşme sonrasında mevcut 23 GYO arasında 6. sıraya yerleşti. Hedefimiz önümüzdeki 3 sene içinde ilk 3 GYO arasında yer almak.

ARALIK 2013'TE 14 BİN KONUTU TAMAMLIYORUZ
Innovia, Beylikdüzü-Esenyurt lokasyonunda yer alıyor ve dört etaptan oluşuyor. 1. etapta yaşam çok uzun zaman önce başladı ve keyifle devam ediyor. 2. etap ise sahipleri ile buluştu. Onlar da Innovia'nın ayrıcalıklarını yaşıyor artık. Tamamlandığında ticari alanlarla birlikte tamamı 14 bin konutluk dev bir proje olacak.

3'üncü etabın inşaatına hızla devam ediyoruz. Kısa bir süre sonra teslimleri başlayacak. Haziran 2011 'de satışa sunduğumuz Innovia 4'üncü etapta ise satışlara hızla devam ediyoruz. Teslim tarihimizi Aralık 2013 olarak belirledik. Böylece 14 bin konutu bu tarihte tamamlamış olacağız. Bu projeyle daire sahibi olanlara bir evden çok daha fazlasını; ayrıcalıklı bir yaşam alanı yaratıyoruz. Proje sosyal olanakları, komşuluk ilişkileri, yeşil alanı, peyzaj düzenlemesi ile bütününde çok ayrıcalıklı ve yaşama değer katan bir proje. Tüm bunlara ek olarak ev sahiplerine yüksek primiyle hep kazandıran bir proje oldu Innovia.

60 AY BOYUNCA TEFE-TÜFE YOK
 
60 ay gerçek sıfır faiz kampanyamız devam ediyor. Bugün itibariyle başlayan kampanyamızla yine dileyen herkesi ev sahibi yapıyoruz. Ev sahibi olmak isteyen herkese 69.000 TL'den başlayan çok özel fiyatlarla 1+1 daireleri satışa sunuyoruz.

Innovia Projesi ile dileyen herkesin ev sahibi olabileceğini gösterdik. Projenin diğer etapları için uyguladığımız ödeme avantajlarım Innovia 4'üncü etap içinde uyguluyoruz. Haziran 2011'de satışa sunulan ve kısa sürede yüzde 30'undan fazlası satılan Innovia 4 için ev sahibi olmak isteyenleri 'gerçek 0' faiz uygulamasına davet ediyoruz. Innovia projesine başladığımız andan itibaren başlattığımız bu uygulamanın altım çiziyoruz. Banka kredisiz, 60 ay 0 faiz imkanı sunan Yeşil GYO, TEFE ve TÜFE farkı olmadan gerçek 0 faiz uygulaması yapıyor. 69.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışı devam eden Innovia 4'üncü etapta yıllık enflasyon artışından etkilenmeyen sabit rakamınız ile banka kredisiz 60 ay o faiz imkanı ile Innovia'da ev sahibi olmak çok kolay. Üstelik size özel ödeme planları da sunabilen Innovia'yı hemen ziyaret etmelisiniz. Innovia'nın 4. etabında 49-59 metrekare aralığında 1+1 daireler, 91-122 metrekare aralığında 2+1 daireler ve 120-135 metrekare aralığında 3+1 daireler yer alıyor.

Yeni yıl için gerçek bir hediye
Yeni bir yıla "merhaba" demek için az kaldı. Belki de yeni bir eve de "merhaba diyebilirsiniz. Üstelik, bir tane daha ev,jeep, atv motor, led tv ve belki de ipad; sahibi olarak... Milli Piyango idaresinin izniyle düzenlediğimiz yeni yıl kampanyamızdan söz ediyoruz. Eğer, 31 Aralık akşamına kadar Yeşil GYO'dan daire sahibi olursanız Innovia'dan 1+1 ev, 2 jeep, 5 adet ATV Motor, 6 adet LED tv ve 10 adet ipad hediye etme kararı aldık. Bu şansı nasıl elde edeceğinize gelince, 31 Aralık akşamına kadar herhangi bir daire satın alırken bir kupon dolduruyorsunuz.  Ardından 7 Ocak'ta gerçekleştirilecek çekilişe katılıyorsunuz. Hepsi bu kadar...

Metrobüs ve eğlenceye ulaşım INNOVlA'da çok kolay...
Mükemmel sosyal olanakları, kusursuz peyzaj düzenlemesi, çocukların özgürce oynayabileceği, hayatı ayrıcalıklı yaşayabileceğiniz Innovia her açıdan size farklı bir yaşam sunuyor. Kısa bir süre sonra tamamlanacak Metrobüs hattına ve 2012 yılında açılışı ger-çekleşecek Avrupa'nın en büyük, İstanbul'un yeni alışveriş ve eğlence merkezi Marmara Parka 800 metre mesafede bulunan Innovia müşterilerinin rahatını düşünerek Metrobüs durağına ve Marmara Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ne gün içinde sürekli olarak shuttle hizmeti de sunuyor.

HER BİR DAİRE TAM ANLAMIYLA ONLINE
Keyifli bir yaşamın tatil yapar gibi yaşamaktan ibaret olmadığını düşündük. Bu yüzden teknolojiyi de hayatın içine kattık. Adı, "Innovia Online" sistemi. Yani, internet alt yapısı ile site sakinleri teknolojiyi diledikleri gibi kullanıyor. Sosyal imkân, faaliyet ve etkinliklerin kullanımı ve yönlendirilmesini ve bir o kadar önemlisi, site sakinlerinin birbirleriyle ve site yönetimiyle arasındaki tüm organizasyonu sağlıyor. Dilerseniz, restoran ve cafe'den sipariş verebilir ya da taksi çağırabilirsiniz. Ama, isterseniz kamera sistemiyle tüm oyun parkındaki çocuğunuzun ne yaptığını gözlemleyebilirsiniz. Her konuttaki bu sistem, Türkiye'de ilk kez kuruldu. Ve bundan da gururluyuz.
Teknoloji demişken... Her bir konutumuzda fiber altyapı ve özel donanımlar vasıtası ile 10 MB hızında kablolu ve kablosuz internet de var.

KİMSELER DARILMASIN AMA GERÇEK BİR SOSYAL YAŞAM INNOVIA'DA

Bizi farklı kılan unsurlardan biri ilkleri gerçekleştirmemiz diğeri ise gerçek sosyal yaşam alanlarıdır. Innovia projesini tüm etaplarında sosyal yaşam alanları mükemmel olacak şekilde
tasarlanmıştır. Her etabın sosyal donatıları farklı özellikler taşır. Tüm etaplarda bulunan Innoviaonline" sistemi ve parti evi konseptini Türkiye'de ilk kez İnnovia projesinde biz uyguladık.
Mesela İnnovia projesinin 1.inci etabında yer alan "Sanat Atölyesi." Sanatçı ruhunuzu dışarıya çıkarmak için seramik fırınları, resim bölümünü kullanabilirsiniz. Ya da özel bir ressam size yardımcı olabilir. "Living Room" yani. Parti Evi, 1+1 dairede davet verebilme lüksünü yaşasın diye geliştirildi. Endüstriyel mutfak donanımından JBL surround ses sistemine ve hatta özel enstrüman grubuna kadar tüm detaylarıyla çözülmüş kusursuz bir mekân. Yine 1.inci etaptaki "SPA & Fitness Merkezi" gerçek bir sosyal yaşam alanının nasıl olduğunu ortaya koyan bir başka örneğimiz. 1.500 metrekarelik alanıyla kapalı yüzme havuzu dahil olmak üzere türk hamamı, masaj odaları ve son sistem donanımlarıyla tamamen kullanım amaçlı düzenlenmiş SPA ile günün her saati dinaminizminizi korumak üzere geliştirdik.  Bu alanı. kuşkusuz sosyal yaşam örgümüz bunlarla sınırlı değil. Kapalı ve açık spor alanları, profesyonel bir basketbol sahasının özelliklerine sahip kapalı basketbol salonu, açık basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, squash salonu, mini golf, mini futbol, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, aerobik, pilates, step gibi farklı spor etkinlikleri için ayrılan Özel spor alanları, aletli spor salonları ile tüm spor olanaklarını Innovia sakinlerine sunuyoruz. Üstelik Innovia'da tüm sosyal olanaklar ücretsiz. Yani sosyal olanaklardan yararlanmak için hiçbir ekstra ücret ödemenize gerek yok.

Kusursuz bir tatil köyü
Innovia'nın 2'nci etabına gelince... Yaşamın başladığı İnnovia 2. etapta yine kusursuz bir yaşam sürüyor. Aklınızda canlanabilmesiiçin beş yıldızlı tatil köyüdiyetarif edebiliriz burayı. 1000 metrekarelik SPA & Fitness Salonu'nu yine en modern ve en son teknolojiye ait ürünlerle tasarladık.

1500 metrekarelik özel tasarım yüzme havuzu, özel çocuk havuzları, 4 adet jakuzi, kafeterya, 400 metrekarelik kafeterya alanı, 2.000 metrekare özel tasarım şelale ve 140 metrekarelik buz pisti. Henüz bitmedi. Bunların yanına bir de olimpik standartlarda iki tenis kortunu ve yine olimpik standartlarda iki basketbol ve futbol sahasını ekledik. Living Room, yani Parti Evi olmazsa olmazdı. İnnovia 2 sakinleri için onu da kurduk.

Suyun tüm hayalleri
Ve, İnnovia 3'üncü etap... Haziran 2012'de teslimlere başlayacağımız bu etaptaki havuzların toplamı, 1.890 metrekare. Ölçüleri diğer unsurlarda da büyük tuttuk. İki olimpik basketbol sahası ve tenis kortunu ve tamamı 500 metrekareden oluşan çocuk oyun alanlarını tasarladık. Belki İstanbul'da çok az projede olan buz pisti, artık bizde standart hale geldi. Ve o pisti 255 metrekare olarak tasarladık bu etapta. Toplamı 2.280 metrekare olan özel tasarım şelaleler, kapalı yüzme havuzu ve jakuziyi suyun binbir türlü halini izlemeniz için tasarladık.

Ve tabii ki, Fitness & SPA alanı... Ve, 4. etap... Sözünü ettiğimiz her şey var ama, biraz daha fazlasıyla...

Milliyet