06 / 05 / 2024

İnönü Stadı'nın yeni projesi seçimden sonraya kaldı!

İnönü Stadı'nın yeni projesi seçimden sonraya kaldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş camiasının merakla beklediği yeni stat için müjdeyi verdi. Başbakan Erdoğan, seçim sonrası İnönü Stadı'nın yapımı ile ilgili yeni projeyi Başkan Yıldırım Demirören'le birlikte tekrar inceleyip nihai kararı verecekle



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber'de, canlı yayınlanan Seçim Özel programında yapılması planlanan İnönü Stadı projesiyle ilgili düşüncelerini açıkladı. Yeni inşa edilecek stadın durumunu seçim sonrası ele alacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, Tabiat Varlıkları Kurulu'yla ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi. Erdoğan daha önce o bölgede yükselmiş olan Ritz Carlton'a dikkat çekerek, "Özellikle Ritz Carlton'la orada çok büyük bir cinayet işlendi. İkinci bir cinayetin işlenmesi, Dolmabahçe Sarayı'nın tehdit altına alınması... Çünkü Swissotel ile tüneller, orada Dolmabahçe mahvoldu. Burada dikkat edilirse Dolmabahçe'nin eski açık, alçaktır. Niye, araziye uyumlu olarak öyle yapılmıştır." dedi.

İnönü Stadı'nın yapılması için araziyle uyumlu olması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Yeni açığa gelince... Orası araziye uyumlu olarak yüksek tutuldu. Şimdi yeni yeni şeyler düşünülüyor. O konu tabii ki arkadaşlarda bir endişe uyandırıyor. Yıldırım Bey'e de (Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören) söyledim. 'Son halini seçimlerden sonra görelim' dedim. Ona göre nihai kararı inşallah veririz, çünkü Beşiktaş da bizim güzide kulüplerimizden." Türkiye'de tribünlerin artık sportmen, ahlaki bir yapıya kavuşması gerektiğine işaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan, fair-play'in de altını çizdi. Erdoğan, "Bayanların statlara Türkiye'de alınmaya başlanması aslında buna yönelikti. Şimdi ailece, eşiyle çocuğuyla herkes oraya geliyor. Orada bu çirkinlikleri görmemesi lazım. Ayrıca buralarda bıçak, bir ara döner bıçakları oluyordu... Bu tür şeylerin statlarda ne işi var Bu statların barış yeri olması lazım. Barışın güçlendiği yer olması lazım. Bunu bütün, başta Fenerbahçe'ydi, Galatasaray'dı, Beşiktaş'tı, Trabzon'du, Bursa'ydı kulüplerimiz önce kendileri yapması lazım." diye konuştu.
Zaman


Geri Dön