Sektörel

İnşaat deyince akla kim gelir?

Bizim Kocaeli gazetesi köşe yazarı Murat Hamzaoğlu bugün ki köşe yazısında Boşuna Ağaoğlu olmaya çalışmayın başlığına yer veriyor. İşte Murat Hamzaoğlu'nun bugün gazetede yer verdiği köşe yazısı;

Ülkemizde inşaat firması dendiğinde ilk akla gelen Ağaoğlu inşaat, Ali Ağaoğlu. Gayrimenkul sektörünü yalamış, yutmuş, işi çok iyi biliyor. Yaptığı inşaatlar, planladığı satış stratejileri ama en önemlisi kendisinin de oynadığı reklam filmleriyle gündemde kalmasını bilen bin. 

Bizde de Ağaoğlu gibi olmak isteyenler son günlerde ortaya çıkmaya başladı. Gayrimenkul sektöründe her şeyleri bilen, kendini tanıtmaya çalışan, konuyla ilgili bir şeyler yapmaya çalışanlardan bahsediyorum! Tamam, örneğiniz Ali Ağaoğlu ama bir de yaptığınız inşaatlara bir bakın. Dış mimarisinden tutun, evlerin içine kadar bir bakın, ne kadar benzetebiliyorsunuz ? 

Gerçi kendi adıma şunu net ifade edebilirim ki. gerçekten bu kentte bir Ağaoğlu olmalı veya yaratılmalı! Ama her yönüyle...! Gördüğüm kadarıyla bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ama noksan. 

Güzel bir proje yapıyor, reklamı yok! Proje çok kötü reklamı var ! Ortada proje yok isim var ! Zaten bunların hepsini yaparsan Ağaoğlu olursun. 

Şimdi benden herkes isim bekliyor, kim bu ilimizin Ağaoğlu ? 

Kimse bu ismi beklemesin, yanlış olur. Zaten onlar da kendilerini çok iyi biliyorlar. 

Aslında Ağaoğlu olmak da çok kolay. 

Şimdi inşaat firma sahiplerini duyar gibiyim; "Ben Ağaoğlu gibi olmak istemiyorum ki!" Bende onlara; "Kedi uzanamadığı ciğere mundar der" Ben bu kentte inşaat firma sahibi olsam, mutlaka Ali Ağaoğlu gibi olmak isterdim. Düşünün bir kere adam İzmit'e geliyor, kentin yerel medyasında ana haber oluyor ve gelmesinin üzerine spekülasyon yapılıyor... 

"Ali Ağaoğlu bu bölgeden yer topluyor" "Ali Ağaoğlu süper bir konut projesine başlıyor" "Ali Ağaoğlu ve Büyükşehir ortak iş yapacak" Bunlar konuşuluyor. Hangi inşaat firmamız veya inşaat firma sahipleri bu kadar büyük yankı uyandırıyor! İstedikleri kadar yer dolaşsınlar, proje yapsınlar, Büyükşehir'le iş yapsınlar hiç biri Ali Ağaoğlu'nun İzmit'e gelmesi kadar sansasyon olmaz veya başka bir ulusal inşaat firması gelse, Ağaoğlu kadar sansasyon olamazdı. 

Tavsiye; Bence önce marka olmak gerekiyor. Marka sadece isimle de olmaz. Yaşam tarzınızdan tutun, kılık kıyafetinize kadar her şey, marka olmanızı sağlar. 

Bunu yaparsanız, inşaat firması ve isim olarak öne çıkabilirsiniz. 

Benim bu yazımdan bir çok kişi alınabilir ama o alınanlara da bir sorum var... 

Bana ilk aklınıza gelen, ilk beşe girebilecek, popüler inşaat firma sahibi söyleyin...! Gördünüz mü?


Bizim Kocaeli