27 / 04 / 2024

İnşaat firmalarının site yönetim süresi var mıdır?

İnşaat firmalarının site yönetim süresi var mıdır?

İnşaat firmalarının inşa ettikleri konut sitelerinde yönetim nasıl işliyor? İnşaat firmalarının site yönetim süresi var mıdır? İnşaat firmaları konut sitesini nasıl yönetir? Kat Malikleri Kurulu, konut sitesini yönetebilir mi?



İnşaat firmalarının site yönetim süresi var mıdır?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, inşaatı tamamlanmamış ve iskanı alınmış bağımsız bölümler üzerinde mülkiyet hakkına sahip olan kimseler, kat maliki olarak ifade ediliyor.


Anagayrimenkullerin yönetimi ile ilgili esaslar, kat malikleri tarafından belirleniyor. Anagayrimenkulü kimin yöneteceğine de yine kat malikleri tarafından karar veriliyor. Ancak kiracılar ve henüz tapusu olmayanlar yönetimde söz sahibi olamıyor.


İnşaat firması site yönetimi...

İnşaat firmalarının inşa ettikleri konut sitelerinin yönetimi için de aynı şekilde "yönetim planı" oluşturuluyor. Firma, tapuyu teslim edene kadar siteyi kendi yönetiyor.


Tapuların teslim edilmesinin ardından, kat malikleri kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda siteyi kimin yöneteceğine karar veriliyor.


Kat malikleri yöneticiyi kendi içinden atayabildiği gibi, inşaat firmasının da siteyi yönetmesini isteyebiliyor.


İnşaat firmalarının site yönetim süresi..

İnşaat firmalarının site yönetim süresi, kat malikleri tarafından belirleniyor. Söz konusu süre, yönetim planına kaydediliyor.


Site yöneticileri, yapılan kat malikleri kurulu toplantısında yeniden belirlenebiliyor.



Geri Dön