03 / 05 / 2024

İnşaat işlerinde hakediş ödemelerinde yapılacak kesinti mecliste!

İnşaat işlerinde hakediş ödemelerinde yapılacak kesinti mecliste!

İnşaat ve onarım işleriyle ile uğraşan kurumların bu işlerle ilgili hakediş ödemelerinde yapılacak kesinti meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, inşaat ve onarım işleriyle ile uğraşan kurumların bu işlerle ilgili hakediş ödemelerinde yapılacak kesintiye ilişkin soru önergesi hazırladı. Karasu, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İnşaat işlerinde hakediş ödemelerinde yapılacak kesinti mecliste!

CHP'li Karasu, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını arz ederim.''

Karasu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''3 Şubat 2021 tarihli ve 3491 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde yer alan tevkifat nispetlerine ilişkin 2009/14592 ve 2009/14593 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun 15 inci ve 30 uncu yer alan vergi kesintisi oranlarına ilişkin değişiklikler yapılmış, söz konusu oranlar yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseltilmiştir. Alınan karar gereğince birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işleri ile uğraşan kurumlara bu işleri ile ilgili olarak yapılan hakediş ödemelerinde yüzde 5 kesinti yapılacaktır.''

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'nun soruları:
1- Söz konusu 3491 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı hangi gerekçe ile alınmıştır? 
2- Mevcut ekonomik göstergeler ve pandemi nedeniyle hali hazırda darboğazda olan inşaat sektörü için alınan bu kararın, sektörü zor durumda bırakacağını düşünüyor musunuz? 
3- Kamu ihalelerini topladığı tüm kamuoyu tarafından bilinen beş şirketin vergi borcunun affedildiği bir gerçeklikte binlerce firmaya daha fazla vergi yüklemenin gerekçesi nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön