12 / 09 / 2024

İnşaat maliyeti Temmuz ayında yüzde 46,35 arttı!

İnşaat maliyeti Temmuz ayında yüzde 46,35 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre inşaat maliyet endeksi geçtiğimiz Temmuz ayında yıllık yüzde 46,35, aylık yüzde 1,91 artış gösterdi.




Türkiye İstatistik Kurumu sektör tarafından merakla beklenen Temmuz ayı İnşaat Maliyet Endeksi verilerini az önce resmen açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre İnşaat maliyet endeksi, 2024 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,91 artış gösterirken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 46,35 artış gösterdi.

Söz konusu rakamlara göre bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 2,12 artış gösterirken, işçilik endeksi de yüzde 1,49 artış gösterdi. Ayrıca bir önceki senenin aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 41,01 arttı, işçilik endeksi yüzde 58,40 artış gösterdi.

Yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre önceki ay inşaat maliyetleri yıllık bazda yüzde 68,12 artış göstermişti. Böylece inşaat maliyetlerinin artış hızı Temmuz ayında gerileme gösterdi.

Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre ne kadar arttı? İşte TÜİK'in açıkladığı o rakamlar...

İnşaat maliyeti Temmuz ayında yüzde 46,35 arttı!


BİNA İNŞATI MALİYETİ 

Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,53 artış gösterirken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 46,78 artış gösterdi. Ayrıca yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 1,69 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,24 artış gösterdi.

Ayrıca bir önceki senenin aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 41,82 artış gösterirken, işçilik endeksi yüzde 57,38 artış gösterdi.


BİNA DIŞI YAPILARIN MALİYETİ


Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 3,14 artış gösterirken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 45,01 artış gösterdi.

Yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 3,47 artış gösterirken, işçilik endeksi yüzde 2,40 artış gösterdi. Ayrıca tüm bunlar dışında bir önceki senenin aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 38,58 artış gösterirken, işçilik endeksi yüzde 62,18 artış gösterdi.

 

4 yıl önce krediyle ev alanlar, şu an ev sahibi olmaya çalışan beyaz yakalıya 10 yıl fark attı! 

Kira bedellerindeki uyuşmazlık nasıl çözümlenir? Ünlü avukat iki yöntemi açıkladı! Kiracı ve ev sahipleri dikkat

Belediyelerden iki şehirde satılık imarlı arsalar!


Geri Dön