29 / 04 / 2024

İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi Aralık'ta geriledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi Aralık'ta geriledi!

Türkiye İMSAD (İnşaat Malzemecileri Sanayicileri Derneği) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri aralık ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi bir önceki aya göre 0.5 puan daha düştü.



Türkiye İMSAD (İnşaat Malzemecileri Sanayicileri Derneği) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri aralık ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksinde seçim sonrası görülen artış kısa sürdü ve endeks bir önceki aya göre 0.5 puan daha düştü. Bileşik endeks son beş aydır 100 puanın altında kalıyor. Türkiye İMSAD'dan yapılan açıklamada, "Bileşik Endeks küresel ekonomik gelişmeler, jeopolitik riskler ve ekonomik belirsizlikler ile geriledi. Bileşik Endeksi oluşturan üç alt endeks birlikte gerileme gösterdi" denildi. 


İhracat hissedilir düzeyde düştü 

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "İç satışlardaki sınırlı artış hariç diğer tüm faaliyetler zayıfladı. Faaliyet endeksi aralıkta kasıma göre 0.7 puan geriledi. İhracat hissedüir bir gerileme gösterdi. Üretim kasım ayın dan sonra aralık ayında da geriledi. Tahsilat hızındaki yavaşlama aralık ayında da devam etti. Seçim sonrası oluşan toparlanma beklentileri henüz faaliyetlere yansımadı." Seçim sonuçları ile toparlanan güven endeksinin küresel ekonomik ve jeopolitik gelişmelerden en olumsuz etkilenen endeks olduğu belirtilen açıklamada, beklenti endeksinin de seçim sonrası gösterdiği hızlı iyileşmenin yerini zayıflamanın aldığı vurgulandı. 


Dünya


Geri Dön