İnşaat Malzemeleri

İnşaat malzemelerinde zam furyası! Geçen sene 10 bin TL olan demir fiyatları 30 bin TL’ye ulaştı!

Müteahhitler girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle zor günler geçirirken, Ticaret Bakanlığının çimento ve demir üreticilerine kestikleri cezalara rağmen, zamlar hız kesmeden devam ediyor.

Müteahhitler girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle zor günler geçirirken, Ticaret Bakanlığının çimento ve demir üreticilerine kestikleri cezalara rağmen, zamlar tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre sektör temsilcileri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda maliyetler katlanarak büyüdüğünü ve de geçen senenin sonunda 10 bin Türk Lirası civarında olan inşaat demirinin tonu şu anda 30 bin Türk lirası’na ulaştığını söyleyerek, “Beton fiyatlarında yaşanan artışlar demirden de geri kalmadı. Kum, çakıl, kırma taş gibi malzemelere verilen genel adıyla agrega da fiyatlar da 10 kat zamlandı” ifadelerini kullandı


BORSAYA BİR BAKIN!

Konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda Girdi maliyetlerinde yaşanan artışları üretime darbe vurduğunu dile getiren yetkililer “İnşaata başlama kararı alan şirketler maliyet hesabı yaparken harcama kalemlerini hesaplayamayacak duruma geldi. Büyük firmalar ayakta durmayı başarıyor. Fakat büyüklere nazaran daha küçük müteahhitler zor durumda kalıyor. Borsada işlem gören çimento ve demir-çelik şirketlerinin son 1-2 senedir kârlılık oranları yüzde 1.000’in üzerinde. Bu da onların ne yaptığını ortaya koyuyor” ifadelerini kullanıyor.

YILIN İLK 8 AYINDA EN FAZLA KONKORDATO GEÇİCİ MÜHLET KARARI İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

İşletme sermayesi eriyen, finansman maliyetleri sebebiyle borçlarını döndüremeyen reel sektörde, konkordatolar da artıyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre bu yılın ilk 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı 64 ile inşaat sektöründe görülürken, inşaat sektörünü 58 dosya ile tekstil sektörü takip etti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre mobilya ile tıbbi ekipman ve medikal ürünler sektörü de 25’er geçici mühlet kararı ile riski artış gösteren sektörler arasında bulunuyor. Tüm bunlar dışında diğer yandan  otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren firmaların da aralarında yer aldığı metal ürün imalatı sektöründe de sayılar da giderek artıyor.
 

1931'de Belediye istimlak edilecek yerlerin planını hazırlamış!

Yastık altında doları olanlar müjde! 2027'de 1 dolar 46,9 TL olacak!

Emlak Konut GYO 500 milyon TL kredi kullandı, 25 milyon TL bağış yaptı!