02 / 05 / 2024

İnşaat sektörü 2023'te şahlanacak!

İnşaat sektörü 2023'te şahlanacak!

İnşaat sektöründeki gelişmelerin her yıl artarak devam edeceğinin altını çizen Artaş Inşaat'ın patronu Süleyman Çetinsaya, "İnşaat sektörü 2023'te şahlanacak" dedi..



EKONOMİNİN lokomotifi olan inşaat sektörünün her geçen yıl gelişerek büyük hedefler ortaya koyduğunu kaydeden Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Ekonomideki büyümenin sürekliliği, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılmasıyla yıllar çok daha hareketli geçecek. 2023 yılı gerek Türkiye, gerekse sektör açısından son derece parlak olacak. Gayrimenkul sektörü şahlanacak" diye konuştu. 

Son 5 yıllık dönemde inşaatta büyük atılımlar gerçekleştirildiğinin altını çizen Çetinsaya, 10 -15 yıl öncesindeki müteahhit algısı ve mahalle arası apartman olgusu gelişerek kurumsal firmalar bünyesinde hayata geçirilen nitelikli konut projelerine dönüştüğünü belirtti. 

Çetinsaya, "Bugün, inşaatta bir kalite çizgisi yakalanmış durumda. Denetlemeler, yasal zorunluluklar, yaptırımlarla daha da arttı ve bu kalite genele yayılabildi. Bugün geldiğimiz noktada kurumsal firmalar ayrı bir yerde duruyor ve başarılı işler ortaya koyuyor. 

Ulaştığımız ekonomik veriler ve değerlendirme uzmanlarının öngörüleri doğrultusunda Türkiye'nin geleceği ekonomik açıdan gayet parlak" şeklinde konuştu. 


İSTİKRARLI BÜYÜME 

Türkiye'nin yıllık 450 bin civarında konut ihtiyacı bulunduğunun altını çizen Çetinsaya, "Hayata geçirilen konut projeleri bu talebi karşılamaya hala yetmiyor. Bu nedenle Türkiye'de inşaat sektörünün hızlı bir tempoyla çalışmalarına devam etmesi gerekiyor. Son yıllarda ülke ekonomisinin ve buna paralel olarak inşaat sektörünün istikrarlı bir büyüme çizgisi olduğunu görüyoruz" diye konuştu. 


2015 YOĞUN GEÇECEK

Siyasi istikrar havasıyla birlikte, özellikle yabancı yatırımcıların taleplerinde artış başladığını söyleyen Süleyman Çetinsaya, "Türkiye'deki yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcılar da Türkiye'deki gelişmeleri ciddi bir şekilde takip ediyor. Önümüzdeki yılın, satın alma kararlarını erteleyenlerin harekete geçeceği bir yıl olacağını düşünüyorum" dedi. Kentsel dönüşümde 2015 yılında çok fazla proje hayata geçirileceğini söyleyen Çetinsaya, "2015'in 2014 yılına kıyasla çok daha hareketli geçecek" dedi. 


Sabah ek


Geri Dön