Sektörel

İnşaat sektörü 9 gruba ayrılacak!

Yapı müteahhitleri artık yaptıkları işlere göre 9 ayrı grup olarak ayrılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, gruplara ayrılacak müteahhitlerin alabilecekleri işler de yetki belgelerine göre belirlenecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın dün Resmi Gazete'de yayınlanan "yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulması hakkındaki yönetmeliğine" göre, müteahhitlerin yetki belgeleri A, B, C, D, E, F, G, H ve geçici olmak üzere 9 gruba ayrılacak. 

Bursa'da Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre "A grubu müteahhitler," iş deneyim tutarı 121 milyon TL'yi geçen ve ortalama yıllık usta gücü en az 50, teknik personel gücü en az 8 olan müteahhitlerden meydana gelecek. 

B grubunda ise ortalama yıllık usta iş gücü en az 24, teknik personel iş gücü en az 6 olacak. Bu müteahhit grubunda aranan iş deneyim tutarı da 85 milyon TL olacak. H grubunda ise iş deneyimi ve iş gücü koşulu aranmayacak. Geçici gruplarda herhangi bir kriter aranmayacak.

Yapı müteahhitlerinin alacakları işler de gruplarına göre değişecek. A grubuna kısıtlama uygulanmazken, B, C, D ve E grubundakiler, maliyeti, belge grubunun gerektirdiği asgari iş deneyim tutarını geçmeyen yapım işlerini alabilecek. 

Herkes müteahhit olamayacak!

Şehircilik Bakanlığı müteahhitlik yapma şartlarını duyurdu!