Sektörel

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. Afrika’nın 41 ülkesi başta olmak üzere Orta Asya, Ortadoğu ve Balkanlar’dan gelecek toplam 1.000’e yakın iş insanı, yapı ve inşaattan sağlık ve tekstile kadar önemli birçok sektörde 2 gün devam edecek. 5. Afrika Forumu, ikili iş görüşmeleriyle yeni ihracat fırsatlarına kapı aralayacak. 

1.3 milyara ulaşan nüfusu, 1 trilyon dolara yaklaşan ithalat potansiyeli ile Afrika pazarı, Türk ihracatçıları için son senelerde önemli bir fırsat kapısı haline geldi. 

İstanbul ise 15-16 Eylül tarihlerinde Grand Cevahir Otel’de düzenlenecek ‘5. Dünya Sektörlerarası İşbirliği Forumu’nun (WCI Forum) ev sahibi olacak. Bosphorus Expo (Boğaziçi İhtisas Fuarcılık) tarafından gerçekleştirilecek olan forum, Türkiye’de Afrika temalı en geniş katılımlı organizasyon özelliğinde. 

İnşaattan tekstile Türk ihracatçısı şimdiden sıraya girdi!

WCI Forum serisini 2017'de Antalya’da başlattıklarına, 2018'de de devam eden serinin 2019'da İstanbul’da gerçekleştiğini belirten Bosphorus Expo ve Afrika Ticaret Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Utku Bengisu, “Pandeminin zorunlulukları nedeniyle 2020 yılında ara vermek zorunda olduğumuz WCI Forum serimize pandemiye rağmen 23-24 Mart 2021 tarihlerinde Ankara’da devam ettik. 112 Türk firmamızın katıldığı etkinliğe Afrika’nın 41 farklı ülkesinden 325 alıcı firma katıldı. 5. WCI Forum’umuzu ise bu yıl İstanbul’da Türkiye’deki Afrika temalı en geniş katılımlı organizasyonu gerçekleştirme hedefi ile yola çıktık. Amacımız Afrika’dan minimum 500 alıcı firmanın katıldığı çok geniş katılımlı bir organizasyonu hayata geçirmek” açıklamasında bulundu. 

Başta inşaat malzemeleri ve inşaat makinaları, gıda, tarım, tekstil, otomotiv yedek parça ve hızlı tüketim sektörleri olacak şekilde  hayvancılık, mobilya ve dekorasyon ve hazır giyim, deri, ayakkabı, elektrik malzemeleri, sağlık ve medikal, hizmetler sektörlerinden talep gelmeye başladığına vurgu yapan Bengisu, “Kumaş sektöründen ciddi talepler gelmesi dikkat çekici oldu. Bunun dışında yangın söndürme ekipmanları, belediye araçları gibi sektörlerin yanı sıra özellikle makine sektöründen de talepler artıyor. Bunlar Afrika’da gelişmeye başlayan sanayinin göstergeleri. Bu ihracat networking organizasyonu ise 1.3 milyarlık nüfusu, 1 trilyon dolara yaklaşan ithalat potansiyeliyle Afrika pazarındaki pek çok fırsatı Türk ihracatçısına yakalama fırsatı verecek” ifadelerini kullandı. 

Bosphorus Expo tarafından işbirliği yapılan dernek, platform ve kurum arasında ise MÜSİAD, İstanbul Demir ve Demir Dışı Materyaller İhracatçılar Birliği, OSTİM İş ve İnşaat Makineleri (İŞİM) Kümelenmesi, Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu (MAKFED), Patronlar Platformu, İnşaat Malzeme Sanayicileri Derneği (İMSAD), Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) bulunuyor. 

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47,3 arttı!