Sektörel

İnşaat sektörü iş kazalarının en sık yaşandığı sektör!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'de her gün ortalama 172 iş kazası yaşanıyor. Bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi iş göremez hale geliyor...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'de her gün ortalama 172 iş kazası yaşanıyor. Bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi iş göremez hale geliyor. Türkiye'de iş kazalarının en sık yaşandığı sektörlerin başında ise inşaat sektörü geliyor. 

Hükümetin şu sıralar iş kazalarından ölümlerin azaltılması ve işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönünde yasal düzenlemelere hazırlandığını ifade eden Aray Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Atilla Kırşan, "Kanuni düzenlemeler bir yere kadar etkili oluyor. Ondan sonrası işverenin duyarlılığıyla ilgili. 


Nisan ayında iş kazalarında hayatını kaybeden 57 işçinin 21'i inşaat sektöründe çalışıyordu. Bunların önemli bir kısmı da dış cephe çalışmaları için kurulan iskelelerden düşen işçiler. îş sağlığı ve güvenliği için kurma iskelelerin yerini daha güvenli olan dış cephe platformları alıyor. Dış cephe platformları kurulum kolaylığı ve her zemine uyum sağlayan yapısıyla şantiyelerin çok daha kısa sürede işlerini biürmesini sağlıyor. Çelikten yapılan dış cephe platformları, ahşap kurma iskelelere göre çok daha dayanıklı. Dış cephe platformları kenar korumalıkları sayesinde işçilerin düşmesine de engel oluyor." dedi. 



Yalıtım Dergisi