Ekonomi

İnşaat sektörü zam haberi ile sarsıldı! Çimento ve beton fiyatlarına zam geldi!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta gelen zamlara Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?  Çimento fiyatlarında geçen hafta içerisinde yapılacak olan yüzde 20 zam haberlerinden sonra Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı

Çimento fiyatları inşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden biri iken, son zamanlarda fahiş fiyatlarla gündemde fazlasıyla yer almaya başladı. Çimento fiyatlarında geçen hafta içerisinde yapılacak olan yüzde 20 zam haberlerinden sonra Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı.

Çarşamba günü gündeme gelen zam kararı askıya alınmıştı. Peki çimento ve beton fiyatları bugün düştü mü? Çimento fiyatları 2022 ne oldu? Çimento fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte güncel çimento fiyatları 2022...

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü çimento fiyatlarına zam konusu gündeme gelmiş bunun üzerine Bakanlık konuya el atarak Pazartesi gününe yani bugüne kadar zamların askıya alınmasının kararını vermişti. Bugün gelen son dakika bilgiler doğrultusunda çimento fiyatlarına yüzde 25 zam geldi ve fiyatlara yansıdı. Bu zamana kadar görülmemiş rekor seviyeler görülürken, yeni zamlı fiyatlarla satışlar başladı.

 

Çimentoya gelen zamlarla birlikte aynı oranda beton fiyatları da arttı. Başta İnşaat sektörü, müteahhitler olmak üzere ana bayiler zamlardan şikayetçi. Mazot ve personel giderlerini karşılamakta zorluk çektiklerini söyleyen ana bayiler bu zamana kadar görülmemiş rekor zamların geldiğini belirtti.

Öyleyse çimento fiyatları kaç lira? Çimento fiyatları ne kadar? Torba çimento fiyatı 2022 kaç lira? İşte ayrıntılar...

ÇİMENTO, BETON FİYATLARI 2022

32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor ve bir torbası KDV dahil 75 lira.  52,5 'lik bir beyaz çimentonun 1 paketi şu anda 100,00+KDV'den satılıyor.Beton fiyatları da çimento fiyatları ile paralel olarak artış gösteriyor. İstanbul'da şu anda 1m3 C30 beton fiyatları pompa dahil 900TL+KDV iken, Anadolu da ki çimento fiyatları nakliye dahil 1000 TL+KDV'dir. Çimentonun torbasına 12 lira, tonuna 200 lira zam geldi.

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

Çimento ve beton fiyatları düşecek mi?

Bakanlık dur dedi! Beton ve çimentoya gelen zam askıya alındı!