28 / 09 / 2024

İnşaat sektöründe betonun önemi! Dayanıklı binalar için doğru beton üretilmeli!

İnşaat sektöründe betonun önemi! Dayanıklı binalar için doğru beton üretilmeli!

İnşaat Mühendisleri, inşaat sektöründe dayanıklı ve kaliteli yapılar içim betonun doğur şekilde üretilmesi, taşınması ve yerleştirilmesi konusuna dikkat çekiyor.




İnşaat sekötürünün en temel yapı malzemelerinin başında gelen beton, sağlam yapılar için büyük önem taşıyor. Son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşan beton fiyatları sektörün gündeminden düşmezken, İnşaat Mühendislerinden doğru beton kullanımının yapılaradaki önemine dikkat çekti. 

İnşaat Mühendisleri, beton sınıfının ne kadar yüksek olursa olsun, kalıba düzgün yerleşmeyen ve segregasyona uğrayan betonun, yapı elemanının dayanım kapasitesini önemli ölçüde azaltabileceğine dikkat çekti. 

Mühendisler,  Kaliteli ve dayanıklı yapılar için betonun doğru şekilde üretilmesinde ''segregasyonun kabul edilebilir bir bahanesi yoktur'' dedi. İşte inşaat Mühendislerinin sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o payşlaşım...

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ @insaatsektoru

Beton sınıfınız ne kadar yüksek olursa olsun, kalıba düzgün yerleşmeyen ve segregasyona uğrayan beton, yapı elemanının dayanım kapasitesini önemli ölçüde azaltabilir. Bu azalma %30'a kadar ulaşabilir.  
Boşluklu beton ise yapının çevresel şartlara karşı dayanıklılığını %50'ye kadar düşürerek donatı korozyonuna ve yapı ömrünün kısalmasına neden olabilir.

Segregasyon, yapı elemanının tasarlanan boyutlarından daha küçük ve zayıf bir kesite dönüşmesine sebep olur. Bu da yapının taşıma kapasitesini olumsuz etkiler.

Sonuç olarak, inşaat sektöründe segregasyonun kabul edilebilir bir bahanesi yoktur.  Kaliteli ve dayanıklı yapılar için betonun doğru şekilde üretilmesi, taşınması, yerleştirilmesi ve sıkıştırılması büyük önem taşır. 

Konutta fahiş zamda müteahhit oyunu! 7 milyon TL’lik evin beton maliyeti sadece iyi bir TV parası!

1 metreküp C20 hazır beton fiyatı son üç yılda ne kadar oldu? İşte yıllara göre beton fiyatlarındaki değişim

Geri Dön