30 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe dev binanın yapımı 140 saat sürdü!

İnşaat sektöründe dev binanın yapımı 140 saat sürdü!

Avrupa'nın en büyük 3D baskı inşaat tekniği ile yapılmış olan tek binası The Wave House Veri Merkezi, sadece 140 saatte tamamlandığı kaydedildi. 



Heidelberg’de yer alan The Wave House adlı veri merkezi tarafından yapılan açıklamada, Avrupa’nın en büyük 3D baskılı binası olma özelliğine sahip ve inşası sadece 140 saat sürdüğü belirtildi. Buna göre, 3D baskı teknolojisindeki gerçekleşen bu önemli gelişmeler inşaat alanında bir dönüm noktası olarak biliniyor.

Avrupa’nın en büyük 3D baskılı binası: The Wave House Veri Merkezi Binanın toplam alanı ise 600 metrekare ve COBOD International tarafından üretilen BOD2 yazıcısı kullanılarak saatte 4 metrekare hızında basılmış olduğu belirtildi.

Almanya’nın ünlü Peri grubu tarafından yönetilen bu proje, 2020 yılından bu yana inşaat sektöründe 3D baskı sınırlarını zorlamak amacı ile başlatılmıştı. Buna göre, bina, katman katman 3D yazıcı tarafından oluşturulduğu için oldukça ilginç bir görünüme sahip. Veri merkezi olduğu için büyük pencerelerden yoksun olan yapının dış cephesi, 3D baskılı malzemesiyle inşa edildi.

İnşaat sektöründe dev binanın yapımı 140 saat sürdü!

yeniakit.com.tr'de yer alan habere göre; İnşaat firması, binanın duvarlarında dalga benzeri bir görünüm yaratmak için 3D baskıyı tercih ettiğini belirtiyor. Bu tarz merkezlerin banliyö bölgelerinde de daha sık kullanılması ile birlikte  inşaat mühendisleri onların daha çekici görünmesini sağlarken aynı zamanda da beklenen güvenliği de sağlıyorlar. 

Gerçekleştirilen bu tür 3D baskı gelişmeleri, insan vücudunda 3D baskı yapılması gibi yeniliklerle birlikte, gelecekte büyük ilerlemelere sahne olacak. Yapılan bu projenin tamamlanması, 3D baskı teknolojisinin inşaat alanındaki potansiyelini gözler önüne seriyor ve gelecekteki yapısal tasarımlar için de güzel ilham kaynakları olmaktadır.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

Peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşümün hayati önemini gözler önüne serdi!

İnşaat malzemesi sanayi 2023 yılını artışla kapattı!

İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 1 ton demir ne kadar oldu? 2024 inşaat demir fiyatları...1954'te inşaat malzemesi kıtlığı: İnşaat demiri 74 kuruştan satılmış!


Geri Dön