Sektörel

İnşaat sektöründe gerileme yaşanıyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) “mevcut inşaat işleri”nin Eylül ile sona eren üçüncü çeyreğin ardından Ekim ayında da gerilediğini; “yeni alınan inşaat işleri” seviyesinde de düşüş gözlendiğini açıkladı.

İMSAD raporuna göre, Ekim ayında da mevcut inşaat işleri geriledi, yeni alınan inşaat işlerinde düşüş yaşandı.


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği  (İMSAD) “mevcut inşaat işleri”nin Eylül ile sona eren üçüncü çeyreğin ardından Ekim ayında da gerilediğini; “yeni alınan inşaat işleri” seviyesinde de düşüş gözlendiğini açıkladı.


“Türkiye İMSAD Eylül Ayı Sektör Raporu”na göre, mevcut inşaat işlerindeki gerilemenin önümüzdeki aylarda mevsimsellikle birlikte sürmesi bekleniyor.


İMSAD raporuna göre, mevsimsellik etkisi ile ikinci çeyrekte artış yaşanan mevcut inşaat işleri seviyesi, üçüncü çeyrekteki 8.3 puan gerilemenin ardından Ekim ayında 3.7 puan daha geriledi.


Bu gerileme ile birlikte, mevcut inşaat işlerinin seviyesi 91.6 puana inerek, geçen yılın aynı ayına göre 2.7 puan geriye düştüğü belirtilen raporda, “Mevcut inşaat işlerinde gerilemenin mevsimsellik ile birlikte sürmesi beklenmektedir” denildi.


Diğer yandan, yılın ilk yarısında toparlanan “yeni alınan inşaat işlerinin” de, yılın ikinci yarısında gerileme eğiliminde olduğu belirtildi.


Sözcü