Sektörel

İnşaat sektöründe istihdam endeksi 2024’ün 2. çeyreğinde yüzde 11.1 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, yılın 2. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 4,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2024 yılı 2. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,2 artış gösterdi.  Alt sektörler incelendiğinde ise söz konusu endeks; sanayi sektöründe yüzde 0,6, inşaat sektöründe yüzde 11,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5,0 artış gösterdi.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, yılın 2.  çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 0,3 artış gösterdi. Alt sektörler incelendiği zaman söz konusu endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,4 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 4,8 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 1,7 artış gösterdi.


BRÜT ÜCRET-MAAŞ ENDEKSİNDE YÜZDE 115.4’LÜK ARTIŞ

Resmi olarak açıklanan söz konusu rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2024 yılı 2. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 115,4 artış gösterdi. Alt sektörlere bakıldığı zaman söz konusu endeks; sanayi sektöründe yüzde 113,9, inşaat sektöründe yüzde 126,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 115,0 artış gösterdi.

İSTİHDAM ENDEKSİ YÜZDE 0.7 ARTTI


Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, yılın 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 artış gösterirken, alt sektörlere bakıldığında da söz konusu endeksin; sanayi sektöründe yüzde 0,3 azaldığı, inşaat sektöründe yüzde 1,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 1,0 arttığı belirtildi.


BRÜT ÜCRET-MAAŞ ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 14.3 ARTTI

TÜİK tarafından açıklanan söz konusu rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi,  yılın 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 14,3 artış gösterdi. Alt sektörlere bakıldığı zaman ise endeks; sanayi sektöründe yüzde 14,9, inşaat sektöründe yüzde 7,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 14,8 artış gösterdi.

 

Hem ev sahibi hem de kiracı enflasyonla baş başa bırakıldı! Diken üzerindeyiz...