08 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe ivme kaybı yaşanıyor!

İnşaat sektöründe ivme kaybı yaşanıyor!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, sektörde ciddi bir ivme kaybı yaşandığını ve sorunların gün geçtikçe biriktiğini belirterek, sektörün sıkışmaya başladığını söyledi.



7 Haziran Genel Seçimleri sonrası hala bir hükümetin kurulamamış olması sebebiyle inşaat sektörünün sıkışmaya başladığını ve müteahhitlik sektörünün de ciddi ciro kaybı yaşadığını söyleyen TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, "Jeopolitik riskler ve bölgedeki siyasi istikrarsızlığın yanında, seçim ve siyasetin gölgesi altında bulunan Türkiye'nin kırılgan ekonomik büyümesinin olumsuz yönde etkilenmeye devam etmesi bekleniyor" dedi. 


Ayyıldız yaptığı yazılı açıklamada, sektörde ciddi bir ivme kaybı yaşandığını ve sorunların gün geçtikçe biriktiğini belirterek. "Ekonominin genel gidişatı açısından lokomotif bir sektör konumunda olan. ancak 2013 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana ivme kaybeden inşaat sektörü, 2014 yılının son çeyreğinde yüzde 2.03, 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.51 oranında küçüldü. Ekonomik aktivitedeki yavaşlama ve inşaat yatırımlarındaki gerileme ile yakından ilişkili olan bu tablo; sektörün ekonomideki gelişmelere çarpan etkisiyle tepki veren yapısal özelliği nedeniyle sürpriz olmadı. Yurtdışındaki elverişsiz konjonktür ve bölgesel olarak gün geçtikçe artan jeopolitik risklere ek olarak, yurt içinde yükselen siyasi riskler de hesaba katıldığında Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde uzun dönemli potansiyel büyüme oranının altındaki büyüme performansını sürdürmesi bekleniyor" dedi. Özel sektörün Türkiye ekonomisinde risk ve yatırım iştahını büyük oranda kaybettiğini de belirten Ayyıldız, "Belirsizliğin hızla ve uzlaşmayla aşılması gerekiyor. Gerçekler ile kurgulanan ekonomik döngü içinde, belirsizliğin hızla ve uzlaşmayla aşılması, Türkiye ekonomisinin yeni büyüme, üretim, finansman modelinin oluşturulması, ileriye dönük tutarlı ve gerçekçi bir vizyonun, yepyeni bir hikayenin kurgulanması ve hareket planının oluşturulması hayati önem taşıyor." şeklinde konuştu. 


Mersin İmece


Geri Dön