Sektörel

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...  Toplantıda söz alan ATO Başkan Yardımcısı Aziz Kaya, sektörün yaşadığı problemlerin altını çizdi

Adana Ticaret Odası'nda (ATO) meslek grupları üyeleri bir araya geldi ve inşaat sektörü hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı. 

Toplantıda söz alan ATO Başkan Yardımcısı Aziz Kaya, sektörün yaşadığı problemlerin altını çizdi. Aziz Kaya, konu ile ilgili olarak, son 1 senede yüzde 200-500 arasında yükselen inşaat maliyetlerinin daire fiyatlarına yansıdığına, bu durumun gayrimenkul fiyatlarında hızlı bir artışı getirdiğine dikkat çekti. 

Aziz Kaya, gayrimenkul yatırımı yapmak şöyle dursun, ihtiyaç halinde bile daire almanın hayal olduğunu belirtti. 

İşte ayrıntılar...

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre; Aziz Kaya, konu ile ilgili açıklamasında sektörün her damarından kan aktığına dikkat çekerek, "Sadece yap-sat firmaları değil kamu müteahhitleri de fiyat farkından dolayı mağduriyet yaşıyor. Proje, imar, altyapı sıkıntıları yaşanıyor" dedi ve bu sorunlara ivedilikle çözüm bulunmadı gerektiğini vurguladı. 

İNŞAAT SEKTÖRÜ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR 

16. Grup Meslek Komitesi Başkanı Suzan Aydemir de konu ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında  inşaat sektörünün pandemiyle beraber başlayan kapanma süreci ve sonrasındaki yüksek enflasyonun alım gücünü düşürmesiyle zor günler yaşadığının altını çizdi. 

Sektörün pek çok olduğuna vurgu yapan  Aydemir, toplantı sonunda oluşacak sorun ve beklentiler raporunu, ATO'nun gücü eşliğine gerek TOBB nezdinde gerek Bakanlıklar ve Belediyeler nezdinde çözüme kavuşturmak amacıyla çalışacaklarını aktardı. 

Toplantıda sırasıyla söz alan DAİMFED Genel Başkanı ve Adana Kamu Müteahhitleri (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı (AYAMDER) Nadir Vurankaya, Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Haydar Çakıroğlu ve İnşaat Müteahhitleri Odası Adana Şubesi Başkanı Hasan Sungur inşaat sektörünün yereldeki ve ulusaldaki temel sorunlarını belirterek, çözüm için beklentilerini  paylaştı. 

Toplantının kapanışında açıklamalarda bulunan TO Başkanı Yücel Bayram, inşaat sektörünün yaşadığı sorunları yakından bildiğine ve takip ettiğine vurgu yaparak, "Üzerinde mutabık kalınan konularda, ortaklaşa hazırlanacak ve haklı talepleri içeren sağlam bir dosya ile hangi Bakanlıkla görüşmek gerekiyorsa randevu alıp, sektörle birlikte Ankara'ya gitmeye ve konuların takipçisi olmaya her zaman hazırım" ifadelerini kullandı ve sorunlar ile çözüm önerileri noktasında tek ses olunmasının önemli olduğunu belirtti. 

İzmir'de konut imarlı 78 arsa satılacak! Arsa almak isteyenler dikkat!

Kiralık ev arayanlar dikkat! Fiyatları gören inanamadı! Yüzde 168 arttı!

Gayrimenkul yatırımcılarının gözü Trakya’da!