Sektörel

İnşaat sektöründe ruhsat almadaki zorluklar ve kat irtifakı kurulması sorunları acilen çözülmeli! 

Adana'da inşaat sektörü masaya yatırıldı ve sektörde yaşanan ruhsat almadaki zorluklar ve kat irtifakı kurulması sorunlarının acilen çözülmesi gerektiği belirtildi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Tamer Gülcan ve yönetim kurulu üyeleri, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’e ziyarette bulundu. Söz konusu ziyarette, inşaat sektörünün Seyhan Belediyesi’ndeki uygulamaları ile ilgili gündeme gelen sorunlar ve görüşler masaya yatırıldı. 

AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, inşaat sektörü olarak ekonominin lokomotifi konumunda olduklarına dikkat çekerek, "Dolaylı şekilde yaklaşık 300 iş koluna hitap ediyoruz. İnşaat sektörü yaşanan ekonomik sıkıntıların tüm birimleri olduğu gibi sektörde de olumsuz etkilerle karşılaşıyor. Ancak ülke ve Adana hepimizin, dolayısıyla bu süreci hep birlikte aşma zorunluluğumuz bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, söz konusu açıklamasında yönetmeliklerin sektörün önünde engel olacak şekilde değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı. 

"Bu nedenle müteahhitlerimizin Seyhan Belediyesi ile ilgili temel sorunları olan imarın açılması, proje denetimi, inşaat kontrol sürecindeki tavırlar, ruhsat almadaki zorluklar ve kat irtifakı kurulması yönündeki bürokratik engeller sektörün tıkanmasına neden oluyor" ifadelerini kullanan Tamer Gülcan, bunların hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için karşılıklı çabaların olması ve aksaklıkların çözülmesi için diyalog içinde olma isteklerinin karşılık bulacağını umduklarının altını çizdi. 

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin de inşaat sektörü ile ilgili konuştu ve AYAMDER’ in inşaat sektöründe önemli bir konuma sahip olduklarına dikkat çekti. 

Oya Tekin, "İmar yönetmelikleri konusunda inşaat sektörü olarak AYAMDER ’in yapıcı görüş ve önerilerini elbette bekliyoruz. Seyhan Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz hizmetler öncelikle yapı işleridir. Müteahhitler olarak iş ortağı konumundayız. Karşı karşıya kalınan problemler mutlaka aşılacaktır" ifadelerini kullandı ve ülke olarak geçilen zorlu sürecin ve onun izlerinin unutulmaması gerektiğini dile getirdi. 

Karşılıklı diyaloglar ve kanunların, yönetmeliklerin izin verdiği müddetçe her türlü iş birliğine açık olduklarının altını çizen Tekin, açıklamasını şu ifadeleri kullanarak tamamladı:

"Bilindiği üzere hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gönderilen yönetmeliklere uyma zorunluluğumuz bulunuyor. Bu kanun ve yönetmeliklere müteahhitlerimizin de dikkat ve özen göstermesi gerekiyor. Bunlar işlerin hızlı gelişmesine imkan verecektir."

Uzmanı açıkladı: Yatırım süresi 5 yıl ve üzerinde olanlar imarlı arsa almasın!

HSBC açıkladı! Doların 4 ay sonra geleceği seviye belli oldu!

En yüksek mevduat faizini hangi banka veriyor? 750 bin TL'nin faiz kazancı kaç TL? Mevduat faiz getirisi hesaplama!