20 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe sıvacılardan sonra şimdi de karotçular gündemde! Aylık maaşları 250 bin TL'ye kadar çıkıyor!

İnşaat sektöründe sıvacılardan sonra şimdi de karotçular gündemde! Aylık maaşları 250 bin TL'ye kadar çıkıyor!

İnşaat sektöründe çalışanların yüksek maaş alması pek çok kişi tarafından biliniyor. Geçtiğimiz günlerde 65 bin TL maaş aldıkları belirtilen sıvacılar gündeme gelirken, şimdi de maaşları 250 bin TL'ye çıkan karotçular gündemde...



Genel olarak inşaat sektöründeki zorlu işlerde çalışanların yüksek maaş aldıkları pek çok kişi tarafından biliniyor. Ensonhaber'de yer alan habere göre çoğunlukla bir kuruma bağlı olmadan serbest şekilde çalışan karotçular da aldıkları maaşlarla bu gruba giriyor. Verilen detaylara göre karotçularun ayda 250 bin TL'ye kadar kazanç sağladığı belirtiliyor. İşte detaylar...

Bazı meslekler, hem güç ve beceri gerektirdiği hem de çeşitli tehlikeler içerdiği için kazançları da oldukça yüksek oluyor. Son dönemlerde sık sık gündeme gelen inşaat ve madencilik sektörlerinde çalışan karotçular da söz konusu bu meslek grubuna giriyor.

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra isimleri sık sık gündeme gelen karotçuların kazançları pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

İnşaat projeleri için önemli bir rol oynayan karotçular, genel olarak sondaj ekipmanlarını kullanarak duvar ve taşları deliyor veya duvarları kırarak tamamen ortadan kaldırıyor.

Ayrıca doğal gaz kurulumunda yapılardan geçecek olan borulara yer açmak, binalarda yapılacak değişiklikler için delik açmak da karotçuların işi olarak belirtiliyor.

Karotçuların yapıların demir perde beton ve kolonlarını kesmemek gibi mesleki kuralları bulunuyor.

İnşaat sektöründe sıvacılardan sonra şimdi de karotçular gündemde! Aylık maaşları 250 bin TL ye kadar çıkıyor!

EKİPMANLAR VE YEDEK PARÇALAR PAHALI

Karotçular söz konusu bu işi yapabilmek için çeşitli alet ve ekipmanlardan bazı destekler alıyor. İşveren tarafından söz konusu bu ekipmanın kendilerine ait olması bekleniyor ve yapılan işte kullanılan aletler yıpranmalara da oldukça açık.

Bu sebeple söz konusu meslek, bir sermaye sahip bulunmayı ve sürekli tamir ve yedek parça masraflarına da açık olmayı gerektiriyor.

İŞ BAŞINA ÜCRET

Aldıkları iş başına masraflar düşüldükten sonra günlük 20 bin Türk Lirası'na kadar kazanç sağlayabilen karotçular, bazen tek başlarına bazen de ekip halinde çalışıyor. Verilen detaylara göre karotçular, yaptıkları işi delecekleri duvarın kalınlığına ve delik sayısına göre belirliyor.


GÜNLÜK 20 BİN TL'YE KADAR KAZANÇ FIRSATI

Açıklanan detaylara göre karotçular bir delik için en az bin Türk Lirası ve en fazla 3 bin Türk Lirası'na gittikleri bir noktada eğer çok iş yükü fazlaşsa ortalama 20 bin Türk Lirası isteyebiliyor.

Ekip olarak çalışıldığında 20 bin TL'lik işten ekip şefi ortalama 10 bin Türk Lirası kazanırken, elemanların her biri 1.500 Türk Lirası ila 2 bin Türk Lirası arasında yevmiye alabiliyor.

AYLIK 250 BİN TL'LİK KAZANÇ

Bir karotçunun her gün iş bulması durumunda aylığının 250 bin Türk Lirası'na kadar çıkma ihtimali çok kuvvetli.

 

Süheyl Batum'dan Florya projesi açıklaması: Daireleri metrekaresi 10 bin dolardan satsak 1 milyar 100 bin dolar eder!

Kapalıçarşı altın fiyatları! 22 ayar gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Reşat 2,5'luk 22 ayar kaç lira? 

ABD'de emlak kredileri nedeniyle her hafta bir bankanın batması bekleniyor!


Geri Dön