İnşaat sektöründe sorunlar aşılabilir!
KOMÜT Başkanı Şaban Topal fuar ve inşaat sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Topal, 'İstişare ederek bütün zorlukları aşabiliriz' ifadelerini kullandı.
TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından gerçekleşen Konya Gayrimenkul Fuarı, Konya İnşaat Fuarı, Konya Kent Fuarı ile Konya Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı'na 25 bini aşkın ziyaretçi katıldı.
Memleket Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konya için önemli fuarlardan olan gayrimenkul fuarı vatandaşlardan yoğun ilgi görürken bazı başlıklar ise sektör temsilcilerinin gündeminde yer aldı. Yerel yönetici ve siyasilerin ilgi göstermediği bu fuarlar hakkında sektör temsilcileri yeniden istişare edip yeniden değerlendirilmesi gerektiği görüşünü savundu.
Gayrimenkul fuarını gerçekleştiren önemli paydaşlardan olan Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal da "İstişare ederek bütün zorlukları aşabiliriz" dedi.
FUARLAR ŞEHRİN KÜLTÜRÜNÜ DE YANSITIR
Fuarların sektöre değer kazandırdığını söyleyen Topal, "İnşaat sektöründe faaliyet gösteren onlarca tedarikçi firmanın, gayrimenkul, mobilya-dekorasyon firmalarının buluşacağı fuarlarda, yeni iş birliklerinden doğacak etkileşimin sektörlere katma değer oluşturacağını düşünüyoruz. Bankalar, gayrimenkul değerleme kuruluşları ve emlakçılar da fuarda yerini aldı. Mobilya ve iç mimari konusunda da önemli firmalar fuarda ürünlerini ve projelerini sergiledi.Kentsel dönüşüm konusunda da ziyaretçiler fuarda bilgilendirildiler. Bu yıl Gayrimenkul Fuarı'nın üçüncüsünü düzenledik. Bu fuar sonuçta bu şehrin kültürü ve katılım da bütün ekonomik sıkıntılara rağmen güzel oldu. Fuara toplamda 100 firma katıldı. Şehir dışından gelen firma sahipleri de var. Bu da Konya'nın güzelliğini gösterir. Zengin bir fuar oldu. Biz bu fuarlarda projelerimizi tanıtıyor hem sektöre hem de Konya'ya ciddi katkılar sunuyoruz" diye konuştu.
KONYA'DA İŞTİŞARE EKSİKLİĞİ VAR
Fuarcılığın Konya için büyük önem taşıdığını söyleyen Topal, "Konya'da fuarcılık alanında ciddi gelişmeler var. Bir şehirde bir değer varsa buna herkesin sahip çıkması gerekir. Konya'daki tüm paydaşların bu şehre bir şeyler katabilmek adına çalışmalar yapması gerekiyor. Hedefleri hep birlikte belirlemek gerekiyor. 100 değil de 300 firma katılabilseydi biz Tarım Fuarı'nı da ziyaretçi anlamında geçebilirdik. Konya'da birazcık istişare eksikliği var gibi görünüyor. Bu şehre bir katkı sunmamız gerekirse bir bütün olarak hareket edebilmeliyiz. Bu bütünlüğü sağlayabilmek adına bu yıl ciddi adımlar attık inşallah seneye bunun meyvelerini görerek daha ciddi fuarlar düzenleyeceğiz.” dedi.
BAKAN KURUM'UN AÇILIŞ YAPMASINI İSTERDİK
Yerel yöneticiler ve siyasetin fuarlara çok fazla ilgi gösteremediğini söyleyen Topal, şunları söyledi: "Bu yıl tarım fuarında tatsız bir olay oldu sanıyorum onun için de Gayrimenkul fuarına milletvekili davet edilmemiş. Bakan düzeyinde katılım olmasını arzu ederdik ama olmadı. En azından inşaat fuarının açılışını Konyalı Bakanımız Murat Kurum'un yapmasını arzu ederdik. Büyükşehir Belediyemiz ve Konya Ticaret Odası bu işin içerisinde. Belki bu yıl olmadı ama seneye tüm paydaşlarla bu durumu aşmamız gerekir diye düşünüyorum. Bununla ilgili diğer STK'larla da görüşmelerimizi yapacağız. Bir de Gayrimenkul Fuarı, Tarım Fuarı'nın gölgesinde kalıyor diye düşünüyorum. Seneye de bu işi tarih değiştirerek çözeceğiz inşallah. KOMÜT olarak bu işe gönül verdik tüm Konya ile birlik olup bu işi Konya'ya kazandıracağız."