28 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe yeni trend! Bu binalar deprem riskini ortadan kaldıracak!

İnşaat sektöründe yeni trend! Bu binalar deprem riskini ortadan kaldıracak!

Consera Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, bir binanın öldürmeyecek ve sürdürülebilir olması için yüzde 20'nin çelik olmasının yeterli olduğundan bahsederek yeni trendin artık çelik evler olduğunu açıkladı. 



Consera Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek bir binanın öldürmeyecek ve sürdürülebilir olması için yüzde 20’sinin çelik olmasının yeterli olduğunu belirterek çelik yapıların aynı zamanda yüzde 20 daha ekonomik olduğunun da altını çizdi. 

İNŞAATTA YENİ TREND!

Consera Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek katıldığı Bloomberg HT yayınında deprem riski ve binalarda çelik kullanımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek ülkenin değişmez bir kaderi yani depremi değiştiremeyeceklerini belirterek Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı’nın verilerine göre  Maraş depreminde yıkılan yapıların yüzde 86’sı betonarme olduğunu söyledi.

Şimşek çelik yapılardan bir tane bile yıkılmadığını bir ölüm dahi olmadığının altını çizerek ''Çelik yapılar endüstriyel bir malzeme ve ürün olduğu için insan insiyatifini en azından taşıyıcı sistemlerde minimize ediyoruz. Bu bizim için çok değerli. Deprem ülkelerinde yapının taşıyıcı sistemlerinde muhakkak doğru olanı yapmak zorundayız” dedi.

Gelişmiş, işçilik sorununun arttığı, işçi bulma sorununun arttığı ülkelerde yeni bir trend başladığını belirten Şimşek sahada yapılan işleri endüstrinin içine dahil ederek daha verimli bir inşaat yapma metadolojisi belirlendiğini söyledi.

Modüler inşaat denilen şeyde yapıları bir fabrika içinde üretip, bir lego gibi A noktasından B noktasına gönderebildiklerinden bahseden Şimşek sahadaki işi fabrika içinde yaptıklarını ve böylece full denetim olduğunu ve inşaatı ihraç edebildiklerini aktardı.

İnşaat sektöründe yeni trend! Bu binalar deprem riskini ortadan kaldıracak!

YÜZDE 20 DAHA EKONOMİK!

Şimşek bir binanın öldürmeyecek ve sürdürülebilir olması için yüzde 20’sinin çelik olmasnın yeterli olduğuna ve çelik yapıların aynı zamanda yüzde 20 daha ekonomik olduğuna dikkat çekti. 

Şimşek ''Bu kadar net ve bunu rasyonel olarak kanıtlayabiliyoruz. Çelik yapılar aynı zamanda geri dönüşümlü, yüzde 95 her çelik malzeme ekonomiye geri kazandırılıyor. Biz aynı zamanda çeliğin büyük çoğunluğunu geri dönüşümden elde ediyoruz” dedi.

İnşaat sektöründe yeni trend! Bu binalar deprem riskini ortadan kaldıracak!

İNŞAAT MALZEMELERİ DOLAR BAZINDA ARTTI!

Dünya’da inşaat malzemeleri dolar bazında artış gösterdiğine dikkat çeken Şimşek bizde enflasyon bazlı bir artşın da olduğunu aktardı.

Şimşek konuyla ilgili olarak ''Biz Ocakta işçilik maliyetlerimizi yüzde 50 daha fazla gireceğiz. Zor bir dönemden geçiyoruz.

2024'te de bu anlamda maliyetler açısından zor bir yıl olacağını düşünüyorum. İnşaat sektörünü endüstriyel bir akla ulaştırmamız gerekiyor, geleneksel akıldan kurtulmak lazım” dedi. 

Rusya'da 5 yıl sonra inşaat sektöründe lider değişti...

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!


 


Geri Dön