Ekonomi

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor. Çimento fiyatlarında geçen hafta içerisinde yapılacak olan yüzde 20 zam haberlerinden sonra Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı

Çimento, inşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden biri iken, son zamanlarda fahiş fiyatlarla gündemde fazlasıyla yer almaya başladı. Çimento fiyatlarında geçen hafta içerisinde yapılacak olan yüzde 20 zam haberlerinden sonra Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı. Gelen zamlar askıya alınarak fiyatlara yansıtılmadı. Pazartesi gelen son dakika bilgilere göre çimento ve beton fiyatlarına yapılan zam devreye girdi. 

Çimento ve beton fiyatlarına gelen zamlar karşısında inşaat sektörü yıkıma uğrarken, sektörden gelen son dakika bilgilere göre Ramazan Bayramı'ndan sonra tekrar bir zam gelmesi bekleniyor. Öte yandan dün gaz betonun m3 fiyatına 100 lira zam yapıldı.

Peki çimento ve beton fiyatları bugün ne kadar? Çimento fiyatları 2022 ne oldu? Çimento fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte güncel çimento fiyatları 2022...

ÇİMENTO, BETON FİYATLARI 2022

32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor ve bir torbası KDV dahil 75 lira.  52,5 'lik bir beyaz çimentonun 1 paketi şu anda 100,00+KDV'den satılıyor.Beton fiyatları da çimento fiyatları ile paralel olarak artış gösteriyor. İstanbul'da şu anda 1m3 C30 beton fiyatları pompa dahil 900TL+KDV iken, Anadolu da ki çimento fiyatları nakliye dahil 1000 TL+KDV'dir. Çimentonun torbasına 12 lira, tonuna 200 lira zam geldi.

GAZ BETONA ZAM GELDİ!

Çimentoya gelen zamlarından ardından bugün edinilen son bilgiye göre gaz betona da zam yapıldı. Bugünden itibaren gaz betonun 1 m3 fiyatına 100 lira zam geldi. Sektör temsilcileri gelen zamlar karşısında şaşkına dönerken, yakın bir zamanda tekrar zam beklemediklerini söyledi. Çimento ve betona bir sonraki zamların Ramazan Bayramı'ndan sonra geleceği öngörülüyor.

 

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

İnşaat sektörü zam haberi ile sarsıldı! Çimento ve beton fiyatlarına zam geldi!

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

Çimento ve beton fiyatları düşecek mi?