30 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün durağanlığı diğer sektörleri de etkiliyor!

İnşaat sektörünün durağanlığı diğer sektörleri de etkiliyor!

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 7. Meslek Grubu Temsilcisi Ferit Çetiner, son aylarda konut satışlarının düşmesinin nedenlerinin başında konut kredi faizlerinin yüksek olması geldiğini söyledi.



İnşaat Mühendisi Ferit Çetiner, gazetemize yaptığı açıklamasında, 1 Kasım genel seçimleri sonrasında oluşan siyasi istikrarın ekonomik boyutlarının piyasaya yansımasını beklediklerini belirterek "Bugünkü verilere bakıldığı zaman bunun piyasalara yansımadığını görüyoruz. Özellikle bugün konut kredileri beklentilerin üzerinde kaldığı için ve dövizdeki hareketlilik yatırımcıyı endişelendiriyor" dedi. 


Konut alanında yatırım yapmak isteyen insanlarımızın konut faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle bir bekleme süresi içine girdiğinin altını çizen Çetiner "Dolayısıyla hükümetten bu konu ile ilgili olarak en büyük beklentimiz konut kredi faizlerinin iyileştirilmesidir. Konut satışlarının düşmesinin sebebi kredi faizlerinin yüksekliği aynı zamanda diğer sektörlerdeki durgunluk, narenciye ihracatçısının yaşadığı ihracat sıkıntılarıdır. Bunlar hepsi bütünleştiği zaman ister istemez inşaat sektörü de etkileniyor. Çünkü inşaat sektörü alt sektörleri çok olan bir sektördür. Bir çok yardımcı sektörlere hitap ediyor. İnşaat sektörünün durağanlığı maalesef diğer sektörleri de etkiliyor" şeklinde konuştu. 


Tarsus Yenises Gazetesi


Geri Dön