27 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün ve projelerin önünü açacak yeni düzenleme!

İnşaat sektörünün ve projelerin önünü açacak yeni düzenleme!

Konut piyasasında planlanan yeni düzenlemelerle gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak.



Sermaye Piyasası Kurulu tarafından III-52.3 sayılı Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde yapılması planlanan değişikliklere göre gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapması ve buna ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amaçlanıyor.

İnşaat sektörünün ve projelerin önünü açacak yeni düzenleme!

PROJELERİN DEVAMLILIĞI SAĞLANACAK!

Söz konusu tasarıyı değerlendiren Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte hem projelerin finansmanının sağlanması hem de projelerin devamlılığını sürdürmek için çok önemli bir fırsat oluşacağını belirtti. 

Fenercioğlu söz konusu yeni düzenleme ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Fenercioğlu getirilmesi planlanan düzenlemelerle GYF’lerin gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önün açılacağını belirtti.

Gayrimenkul yatırım fonlarının geliştirme yapabilme taslağının en kısa zamanda onaylanması sektöre yeni bir soluk getireceğine vurgu yapan Fenercioğlu '' Bu tasarı ileberaber gayrimenkul yatırım fonları, arsa fonları, inşaat yapımına açılıyor. Eğer doğru finansmanla iyi modellenirse birçok projenin önü açılabilir. ''dedi.

 İnşaat sektörünün ve projelerin önünü açacak yeni düzenleme!

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ DE ETKİLEYECEK!

Fenercioğlu, son dönemde ülkemizde gayrimenkul yatırım fonlarında bir artış olduğunu ve fonların inşaat sektöründe olumlu etkiler yarattığını geçtiğimiz dönemlerde gördüklerinden bahsederek ''Özellikle gayrimenkul yatırım fonlarının bu tasarıyla beraber kentsel dönüşüm noktasında da birçok projenin finansmanına katkısı olacağını düşünüyorum. En kısa zamanda uygulamanın hayata geçmesini temenni ediyorum.” ifadadelerini kullandı.

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Konutta yüzde 85'e, arsalarda yüzde 300'lere varan fiyat artışları var! Emlak sektörü denetlenmeli!

 


Geri Dön