Yeni Şirketler

'İnşaat yapılamaz' şerhi konulan arsa Mübariz Mansimov'a ait çıktı

Çarmıklı'nın 'inşaat yapılamaz' şerhinin kaldırılması için aracılık yaptığı arsanın Azeri işadamı Mansimov'a ait olduğu ortaya çıktı

ASKERİ Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok'un da tutuklandığı çete operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı. 'Çürük raporu' veren şebekenin ucu Ergenekon'a dayandı. Operasyon kapsamında, işkadını Sibel Çarmıklı ve oğlu da gözaltına alınmıştı. Çarmıklı'nın, Beşiktaş'ta arsası bulunan bir işadamına aracılık yapmak için Savcı Üçok'la görüştüğü belirtilmişti. Çarmıklı'nın Hava Kuvvetleri tarafından 'inşaat yapılamaz' şerhi konulan araziye hastane kurmak isteyen işadamı için Üçok'la pazarlık yaptığı öne sürülmüştü. O arazinin Azeri işadamı Mübariz Mansimov'a (Gurbanoğlu) ait olduğu ortaya çıktı. Pal Grup'a ait arazi üzerine özel hastane kurmak istediği iddia edilen Mansimov'un, Emniyet'e çağırılacağı öne sürüldü.

'İDDİANAME ÖNEMLİ'
Para karşılığı sahte çürük raporu veren çetenin, 'Karargah Evleri' soruşturması ve Ergenekon bağına ulaşıldığı iddialar arasında. Buna göre, çete ile ilgili teknik takip yapan polis, şebeke lideri Turgay Tepe'nin askeri Savcı Albay Zeki Üçok'u aradığını belirlendi. Bunun üzerine Üçok hakkında da teknik takip başlatıldı. Kayıtlara göre, Tepe, Üçok'un 'Karargah Evleri' iddianamesini yazması için Bodrum'daki bir otelde yer ayırdı. Üçok'un iki hafta burada kalarak iddianame yazdığı ve 20 bin lira tutan masraflarının büyük kısmının Turgay Tepe, küçük bir kısmının da Murat Can Çarmıklı tarafından ödendiği belirlendi. Tepe'nin telefon görüşmelerinde 'Bu iddianame bizim için çok önemli. Savcının kafasının rahat olmasın lazım. Huzurlu olması için otele gönderdik' dediği kayıtlara geçti. Tepe'nin İşçi Partililerle bağlantısı ve iddianameye önem vermesi, nedeniyle şebekenin Ergenekon bağı araştırılıyor.
Önder Şuşoğlu/Akşam