28 / 04 / 2024

İnşaatlarda kadın mühendis oranı bir yılda yüzde 50 arttı!

İnşaatlarda kadın mühendis oranı bir yılda yüzde 50 arttı!

İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO) verilerine göre, inşaatlarda aktif olarak yer alan kadın mühendis oranı bir yılda yüzde 50 arttı. 2012 yılında yüzde 8,3 olan kadın inşaat mühendis oranının 2013’te 12,6’ya çıktığı açıklandı...



İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO) verilerine göre, inşaatlarda aktif olarak yer alan kadın mühendis oranı bir yılda yüzde 50 arttı.


2012 yılında yüzde 8,3 olan kadın inşaat mühendis oranının 2013’te 12,6’ya çıktığı açıklandı. Kadına verilen kariyer şansının erkeklere göre daha az olduğunu belirten İnşaat Mühendisi Ceren Doğan bu durumun meslektaşlarını daha da hırslandırdığını söyledi. Doğan, kadınların şantiyelerde görev yapmasına önyargıların engel olduğunu belirterek, “Üniversitede 70 kişilik sınıfta 5 kadındık. Uygulamalı derslerde makineyi kullanmak için bile sıra gelmezdi” diye konuştu.


TEKNİK ALANA İNİLMELİ 


“Aman sen sahaya çıkma. Maazallah kafana kalas filan düşer” gibi söylemlerin kadınların önünde en büyük engel olduğunu söyleyen Doğan, bu sözlerin meslektaşlarını daha da hırslandırdığını dile getirdi. İnşaat firmaları son zamanlarda kadın mühendislerle çalışmak isterken, kadın mühendislerin daha çok proje ve satış aşamalarında görev aldığı bildiriliyor.


FATMA EREN - BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön