26 / 06 / 2024

İnşaatta güven azaldı! TÜİK son dakika rakamları açıkladı!

İnşaatta güven azaldı! TÜİK son dakika rakamları açıkladı!

TÜİK tarafından açıklanan veirlere göre, güven endeksi hizmet sektöründe aynı kalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3 oranında, inşaat sektöründe yüzde 0,3 oranında düşüş gösterdi. İşte o son dakika rakamlar...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mayıs 2024'e ilişkin Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri tek tek açıklandı. Açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe aynı düzeyde kalarak 117,1 değerini korudu. 

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3 oranında azaldı ve 111,7 değerini aldı. İnşaat sektöründe ise mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi yüzde 0,3 oranında azalarak 88,3 değerinde gerçekleşti. 

İnşaatta güven azaldı! TÜİK son dakika rakamları açıkladı!

Geçtiğimiz ay ise mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 2,8 oranında düşüş göstermiş ve 117,1 değerini almıştı. 

TÜİK tarafından geçtiğimiz ay açıklanan Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri Nisan 2024 rakamlarına göre, güven endeksi perakende ticaret sektöründe ise artış, inşaat sektöründe gösterdi. 

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Nisan'da perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9 oranında yükselerek 115,5 değerini ve inşaat sektöründe aynı seviyede kalarak 88,6 değerini aldı.

İnşaatta güven azaldı! TÜİK son dakika rakamları açıkladı!

Tüm bunların yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu, Mart 2024 dönemine ilişkin merakla beklenen İnşaat Maliyet Endeksi rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat maliyet endeksi, bu yılın Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,11 yükseliş kaydederken, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 69,98 arttı.

TÜİK'in İnşaat Maliyet Endeksi raporundaki verilere göre; bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 2,14 artarken, 2023'ün aynı ayına göre yüzde 68,44 yükseldi.  

Ayrıca tüm bunlar dışında bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 2,03 artış gösterirken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 75,15 yükseldi. Bir önceki aya göre malzeme endeksi ise yüzde 2,25 artarken, işçilik endeksi yüzde 1,54 arttı. Ayrıca yine TÜİK tarafından açıklanan son dakika verilerine göre bir önceki senenin aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 62,93 artarken, işçilik endeksi yüzde 110,27 yükseliş kaydetti.

Evde Tek Başına filminin çekildiği ev 5.25 milyon dolara satılırken, Çengelköy'deki 4+1 ev 11 milyon dolara satılıyor!

Gram altın kaç lira? Altın fiyatları yeni haftayı tırmanışla açtı: Bugün altın fiyatları ne kadar 27 Mayıs 2024?

Ünlü ekonomistten son dakika dolar açıklaması geldi! Dolar almayı ve satmayı düşünenler dikkat!

İstanbul 3.8 büyüklüğünde sallandı: Büyük deprem geliyor mu? Deprem bilimci tek tek açıkladı!


Geri Dön