29 / 04 / 2024

İnşaattaki hızlı gelişme kablo talebini patlattı

İnşaattaki hızlı gelişme kablo talebini patlattı

Orhan Göldal, inşaat sektöründe yaşanan hızlı gelişmenin kablo sektörünü enerji kablosu üretimine yönlendirdiğini vurguladı



Türkiye'nin önde gelen kablo üreticilerinden Telteks Kablo'nun Genel Müdürü Orhan Göldal, inşaat sektöründe yaşanan hızlı gelişmenin sektörü enerji kablosuna yönlendirdiğini vurgulayarak, kendilerinin de bu alanda üretim yapmak için 2 milyon avro tutarında bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Orhan Göldal, 1976 yılında kurulan Telteks Kablo'nun bu güne kadar özellikle iletişim sektörüne yoğunlaştığını belirterek, son yıllarda emlak sektöründeki hızlı büyümenin pek çok sektörle birlikte kablo sanayiini de etkilediğini ifade etti.

40'tan fazla ülkeye ihracat
Türkiye'de her yıl on binlerce konut üretildiğini belirten Göldal, ortaya çıkan talebin bugüne kadar ağırlıklı olarak telekomünikasyon alanına yoğunlaşan kablo sanayiinin yönünü değiştirdiğini bildirdi. 35 yıl boyuca Türkiye'nin alt yapısının oluşumuna katkı sunduklarını, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 40'ın üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Göldal, şöyle devam etti: "Üretimde yakaladığımız standartlarla yurtdışında önemli bir potansiyele ulaştık. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 40'ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz.
Ortaya koyduğumuz performans ile daha önce uluslar arası standartlardan uzak bir anlayışla alt yapısını oluşturan Ukrayna'nın kablo standardını değiştirdik. Haritada yerini dahi bulmakta zorlandığımız ülkelerden talepler geliyor. Bu çerçevede en son Mauritius'tan sipariş aldık. Doğrudan marketing çalışması yapmadığımız, dünyanın bir başka ucundan gelen bu siparişler, özelde firmamızın genelde ise Türk kablo sanayinin ulaştığı gücü ortaya koyuyor"
Göldal, halen Bolu, Afyon, Kütahya, Eskişehir ve Bilecik'in iletişim kablolarının tamamını kendilerinin tedarik ettiğini, Türkiye'nin telekomünikasyon alt yapısında Telteks'in önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Kablo üretiminde yükselen global değer olmayı amaçladıklarını belirten Göldal, 2008'de 9 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını, 2009'da ise bu rakamı 11 milyon dolara çıkardıklarını  belirtti.
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Telteks, enerjiye 2 milyon Euro yatırdı

Telteks Kablo Genel Müdürü Orhan Göldal, inşaat sektöründe yaşanan gelişme nedeniyle elektrik kablosu üretimi için 2 milyon Euro'luk yatırım yaptıklarını söyledi.

Avrupa başta olmak üzere 40'ın üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Genel Müdür Orhan Göldal "Ortaya koyduğumuz performans ile daha önce uluslararası standartlardan uzak bir anlayışla altyapısını oluşturan Ukrayna'nın kablo standardını değiştirdik. Haritada yerini dahi bulmakta zorlandığımız ülkelerden talepler geliyor. Bu çerçevede en son Mauritius'tan sipariş aldık" diye konuştu.
Star


Geri Dön